Solid, god og gennemført mobiltelefon

Nokia N85 er nyeste mobil i den finske producents N-serie, og det er en glimrende telefon, der er spækket med funktioner. Læs denne anmeldelse og find ud af, hvorfor vi kan lide telefonen.

Solid, god og gennemført mobiltelefon

I Nokias high-end mobil-serie N finder vi topmodellen N96, der inden længe bliver afløst af N97.

Men nyeste mobil i N-serien er N85, som er et godt og billigere alternativ til N96, for den nye mobil er meget gennemført.

N85 er en to-vejs skydetelefon. Den ene vej finder du medieknapper, og den anden vej finder du det numeriske tastatur og så videre.

N85 er godt pakket med funktioner, men i modsætning til flere andre mobiler i N-serien er det hele pakket godt og tæt, for N85 fylder kun 103 x 50 x 16 millimeter.

Det er en smule mindre end for eksempel N82, N96 og N97, og størrelsen er god til bukselommen, der fint rummer den 128 gram tunge mobil.

God kvalitet

Samlekvaliteten er solid, og N85 virker holdbar og godt bygget. Her er ingen knirken eller knagen, eller frygt for at en tur på gulvet vil dele den i to.

Telefonen er i sort plast på forsiden, mens siderne og bagsiden er kobberfarvet (brunlig/bordeaux).

Det lyder umiddelbart ikke særligt pænt, men passer fint nok til mobilen, der tager sig diskret ud. Med andre ord er det ikke telefonen til dem, der vil have alles opmærksomhed i toget.

Skuffende kamera

Tasterne er gode og er ikke årsag til for mange fejltryk. N85 ligger desuden godt i hånden og byder blandt andet på navigation og et fem megapixel kamera.

Navigationen fungerer glimrende (men smid ikke din Garmin eller TomTom ud af bilvinduet...), og der følger 90 dages stemmestyret licens med til Skandinavien. Derefter er det frem med dankortet.

Kameraet skuffer desværre en smule. Trods fem megapixel, autofokus, Carl Zeiss-optik, Tessar-linse og Dobbelt LED-blitz er vi ikke imponerede over billederne.

Selv udendørs, hvor forholdene burde være optimale, tog vi flere billeder, hvor farverne ikke var gode.

Uden bølgegang

Indenfor en mørk aften har kameraet ikke mange chancer, trods blitz bliver resultaterne ikke imponerende og nemt slørede.

Videoklippene var uden bølgegang og ganske pæne - så længe, der er tilstrækkeligt med lys. Ellers bliver de nemt en smule grynede.

Dækslet, der beskytter kameraet på bagsiden af telefonen, virker nogenlunde solidt.

Skubber man det til side, starter kameraet automatisk. Det er en rar funktion, hvis man vil tage et billede hurtigt.

Otte gigabyte hukommelse

Både musikafspilleren og radioen fungerer upåklageligt på N85, hvor radiostationerne blev fanget nemt.

Det medfølgende otte gigabyte hukommelseskort giver god plads til indhold i mobilen, der er udstyret med en pæn 2,6 tommer stor skærm med en opløsning på 320 x 240 pixel og med flotte farver.

En tur på nettet kan ske via WiFi eller Turbo-3G forbindelserne, og skal du lade batteriet op, kan du glemme alt om at bruge din gamle klassiske Nokia-oplader. Opladning foregår via micro-USB stikket.

Rigtig god mobiltelefon

Nokia N85 er en solid, velfungerende telefon med mange gode funktioner. Betjeningen er glimrende, tasterne gode, og helhedsindtrykket er rigtigt godt.

Kameraet trækker dog ned, og nogle ville måske ønske, at designet havde været lidt friskere.

Men trods det er det altså et positivt indtryk, vi står med, og det kvitterer vi for med karakteren 4 ud af 6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere