Forskning betaler sig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. maj 2003.


Forskningen har stor betydning for it-industrien, understreger Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør for Intel Giga. Han beklager, at it-forskningen har haft en omtumlet tilværelse
de seneste år.

investering
- Der skal penge på bordet. Men det er en kanongod investering; de kommer virkelig igen, erklærer Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør for Intel Giga i Danmark.
Han har selv arbejdet med forskning og udvikling, hans virksomhed er udsprunget af solid dansk forskning, han deltager i forskningssamarbejder både i Danmark og udlandet, og så har han været med til at lave regeringens it-forskningsstrategi, hvor han varmt anbefaler flere penge til forskningen.
- Jeg tror meget på forskningssamarbejder med universiteter og læreanstalter. Både for at kunne være på forkant med den teknologiske udvikling, og fordi det giver et værdifuldt miljø og rekrutteringsgrundlag.
Jørgen Bardenfleth deltager i informationsmødet om dette års it-forskningsbevilling i Forskningsstyrelsen i juni. Her vil han blandt andet berette om sine tidligere erfaringer. Eksempelvis et samarbejde mellem HP og Aalborg Universitet, hvor fem års forskningssamarbejde i en art kunstig intelligens til brug for beslutningsstøtteværktøjer endte med spin-out i 2001 af software-virksomheden Dezide, som laver løsninger til automatisering af support-funktioner.
- De har lige fået deres første kunde og har nu ti medarbejdere. Det er et godt bevis på, at forskningssamarbejder kan fungere, siger Bardenfleth.
Han nævner dog også et eksempel på forskning i farvede petri til netværksanalyse, som HP ikke kunne bruge, hvorefter samarbejdet sluttede.

På nedsat blus
- Mere overordnet er det værd at bemærke, at hele den optiske industri er udsprunget af kloge folks arbejde på DTU i 1960'erne og 70'erne. Intel Giga samarbejder stadig med Center for Communications, Optics and Materials (COM) på DTU nu, selv om det er på nedsat blus på grund af det trykkede marked. Og sammen med Radiometer og Nokia sponserer vi et professorat på Ørsted-DTU, fordi vi har en fælles interesse i at kunne rekruttere ph.d.'er inden for elektronik, fortæller Jørgen Bardenfleth. Udfordringen på det meget makroøkonomiske plan har grundlæggeren af Intel, Craig Barrett, der netop har besøgt København, tegnet meget kraftigt op.
- Han påpeger, at der kun er to ting, vi kan gøre i konkurrencen med Indien og Kina, som stræber efter at nå samme levestandard som os. Det er at være på forkant uddannelsesmæssigt og infrastrukturmæssigt. Jeg kan godt blive lidt bekymret på vores børn og børnebørns vegne i den konkurrence. Især når politikerne ikke forstår, at forskning er en rigtig god ide, siger Jørgen Bardenfleth.

Billedtekst:
- Jeg tror meget på forskningssamarbejder med universiteter og læreanstalter. Både for at kunne være på forkant med den teknologiske udvikling, og fordi det giver et værdifuldt miljø og rekrutteringsgrundlag, siger administrerende direktør Jørgen Bardenfleth, Intel Giga. Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere