AMD leverer HD til ultratynde bærbare

Så er konkurrenten til Intels lille Atom-processor klar. Ser her hvad det betyder for din næste bærbare computer.

Siden Intel lancerede sin lille, billige og strømbesparende Atom-processor i april 2008, har AMD og Via kigget misundeligt på salgstallene.

For godt nok betyder den lave pris også en lavere fortjeneste, men samtidig er det svært at argumentere mod millionvis af solgte processorer i den populære Acer One, Asus Eee 901, MSI Wind og mange mange flere.

Måske klog af skade har AMD ikke valgt at angribe Intel frontalt med en konkurrent til Intels Atom. I stedet er fokus på såkaldte ultratynde bærbare, som så rent størrelsesmæssigt og ydelsesmæssigt placerer sig mellem de helt små mininotes på 8, 9 til 10,1 tomme - og så de almindelige bærbare computere på 14 tommer og op.

Navnet bliver AMD Athlon Neo og koblet med Ati's Radeon 3000-serie grafik lover AMD, at de små tynde maskiner vil kunne levere en stor HD-oplevelse i miniformat. Såfremt skærmen eller det tilkoblede fjernsyn viser HD altså.

Mere normal ydelse i vente

Udover den bedre grafik, som de fleste Atom-maskiner har manglet, slår AMD også på en væsentligt bedre ydelse med AMD Athlon Neo til samme pris. Både på grafikken, som i dag lider på hjemmesider med meget flash, og på de mere intensive opgaver inden for foto- og videoredigering.

En af de første bærbare computere med den nye teknologi bliver HP's Pavillion dv2 Entertainment Notebook, som leveres med en AMD Neo MV-40 1,6 GHz processor, LED-skærm og fås med SSD. Ifølge HP Danmark kommer maskinen til april - til en pris der starter på 4.999 kroner.

I realiteten har det længe været nemt at producere en meget lille bærbar, men omkostningen har været et meget lille keyboard og en svært læsbar skærm. Derfor prøver de fleste producenter at gøre de bærbare computere så flade som muligt, sådan at resten af maskinen kan brede sig ud. Netop den vej som Apple i sin tid gik med Macbook Air (se vores test her).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere