Biotekaktiviteter samles

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 3. april 2003.


Øresundsregionen er så attraktiv en region, at de amerikanske handelsinteresser i både Skåne og Danmark fremover styres fra ambassaden i København.

Den amerikanske regering har valgt at satse på en række regioner verden over, og en af de helt centrale regioner er Øresundsregionen. Derfor er den amerikanske udenrigstjenestes erhvervsaktiviteter i regionen samlet i København. Det betyder, at ambassaden har droppet det klassiske geografiske skel og støtter aktiviteter i både Skåne og Danmark fra ambassaden i København.

"Vi bliver nødt til at følge med den regionale udvikling og ikke lade os binde af geografiske grænser," siger den amerikanske vicehandelsminister Nealton J. Burnham.

Samspil
I forbindelse med satsningen har ambassaden i samarbejde med det amerikanske handelskammer i Danmark (AmCham) udarbejdet en 90 siders grundig beskrivelse af regionen, der vil blive sendt til amerikanske politikere, virksomheder og erhvervsledere i hele USA. Hvor Danmark tidligere var et marked med fem millioner indbyggere, er vi med den amerikanske regionale satsning blevet til et marked med 50 millioner indbyggere. For USA er det først og fremmest et behov for at være til stede i de nye regioner.

"Vi bliver nødt til at være mere aktive. Øresundsregionen er et attraktivt marked for de services, som amerikanske virksomheder kan levere. Hertil kommer, at regionen efter vores opfattelse fungerer optimalt med hensyn til infrastruktur som broer, veje og computerforbindelser. Desuden er uddannelsesmiljøet godt med et velfungerende samspil mellem institutionerne og erhvervslivet," siger handelsattachÈ ved den amerikanske ambassade Stephan J. Helgesen.
I forbindelse med satsningen har 17 amerikanske medicinalvirksomheder været på besøg i Danmark og Skåne for at finde nye samarbejdspartnere, deriblandt Johns Hopkins International og AMD Telemedicine. 53 møder blev afholdt, hvilket ifølge ambassaden resulterede i direkte salg for 8.000 dollars, et joint venture samt 15 løse aftaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere