Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. januar 2003.
Efter at have erobret Dansk Supermarked og Danske Bank fra IBM har HP og Microsoft søgt om støtte fra deres særlige europæiske 50 millioner dollars .Net-pengetank for at tage andre IBM-kunder og flytte dem over til .Net web services.
.NET-satsning
Den amerikanske HP-topchef Carly Fiorina kommer til Danmark den 23. januar. Det er Walther Thygesen, øverste chef for HP Nordeuropa, som har fået overtalt sin ellers ikke særlig rejseglade koncernchef til at besøge den danske HP-organisation.
Der er ikke lagt op til et større presse- og mediestunt i forbindelse med Carly Fiorinas visit. Muligvis kun et enkelt eller to interview til en avis og en tv-kanal. Besøget er først og fremmest arrangeret som et møde med kunder og et skulderklap til de danske HP-medarbejdere for et godt job i deres succesrige jagt på IBM's store mainframe-kunder.
Danmark er blevet et europæisk foregangsland i HP's og Microsofts .Net-satsning. Det lykkedes i efteråret at tage to tunge IBM-kunder, Dansk Supermarked og Danske Bank.
De to tidligere meget IBM-blå kunder er i øjeblikket ved at lægge henholdsvis deres supermarkeder og netbank over på HP's og Microsofts .Net-standard som netbaserede web services-løsninger. For Dansk Supermarked, som indgik aftalen med HP og Microsoft i oktober 2002, skal den nye, store .Net-installation være fuldt færdig den 1. maj 2003.
Penge til .Net-satsningen
For at være sikker på, at den meget store datawarehouse-løsning til Dansk Supermarked virkelig kunne realiseres på den nye .Net-standard, blev den særlige europæiske 50 millioner dollars pengetank anvendt med et kontant tilskud til en prækvalificerende test af teknologien. Mens selve tilbuddet og ordren ikke kan støttes fra pengetanken, siger administrerende direktør i HP Niels Svenningsen.
Pengetanken blev oprettet i september 2002 af Microsoft og HP til otte europæiske lande, inklusive Danmark, for at få sat skub i udbredelsen af web services-løsninger på Microsofts .Net software og HP hardware.
Niels Svenningsen, HP, og administrerende direktør Klaus Holse Andersen, Microsoft, bekræfter, at der yderligere er søgt om økonomisk støtte til at konkretisere og forberede tilbud til 10-20 nye store danske virksomheder i top 250-klassen med .Net løsninger.
- Vi går målrettet og med fuld opbakning fra Microsoft i en .Net-satsning efter IBM's mainframe-kunder. Det blev bekræftet på et topmøde i november 2002 i USA med deltagelse af alle HP's og Microsofts landechefer og andre topchefer sammen med Bill Gates og Carly Fiorina, siger Niels Svenningsen.