Parkering på telefonsvarer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. november 2002.


Et nyt firma med en bevidst lavteknologisk løsning på mobil-parkering har på et år sat sig tungt på parkeringsbetaling i København og på Frederiksberg. Planen er at blive landsdækkende med en it-løsning, som alle kan forstå og vil bruge.

mikrobetaling

Et nyt firma, baseret på fremtidens nye vækstområde, mobilitet, er tilsyneladende i fuld fart på vej frem. Forventet breakeven er i første kvartal 2003. Det er Easypark i København, et norsk datterselskab baseret på forretningsideen om at betale parkeringsafgift via mobiltelefonen. Bevidst bygget på lavteknologi, blot med et voice-responsesystem.

- Vi begyndte for et år siden i København, på Frederiksberg i september og i Europark-parkeringsanlæg i denne måned. Det har i dag givet os 3.300 kunder uden anden markedsføring end "mund-til-mund", fortæller direktør Nikolaj Boe, Easypark, tidligere ansat i Orange med produktudvikling.

Planen er at blive landsdækkende via parkeringsaftaler med de største danske byer inden for de næste 12 måneder. Firmaet har i dag fire procent af udendørs parkeringen i København og på Frederiksberg. Målt på den hidtidige hurtige vækst mener Nikolaj Boe, at forretningspotentialet er stort. De næste dækningsområder bliver parkeringshuse og Sydsverige.

- Det er en meget bevidst strategi, at vi har lavet en lavteknologisk løsning. Alle kan finde ud af at bruge den. Vores ide har enhver kunnet realisere i 10 år, men de fleste mobile produkter udvikles desværre af teknologiske nørder for at imponere deres kollegaer i stedet for at tænke på, at det er kunderne som skal bruge løsningen, siger Nikolaj Boe.
En teknologisk avanceret mobil-løsning er noget af det sidste, man kan beskylde ham for. Til gengæld ser det ud til, at løsningen fungerer. Kunden får med posten tilsendt en stregkode-ID til at klistre i forruden som parkeringsvagten kan aflæse og bruge til kontrol.

Når man skal parkere, ringer man Easypark op på telefonen og booker, forlænger eller afkorter parkeringstiden på en telefonsvarer (voice response). Kunderne tæller alt fra håndværkere, sælgere, store og små firmaer til revisorer og advokater. Betalingen er en månedlig regning med posten.

- Interessen er stor. Sidste år steg antallet af parkeringer, betalt med mobiltelefon fra 200 til 7.000 om ugen i København og Oslo. Vi tager en afgift på 40 kroner for at sende en samlet regning ud til firmaer en gang om måneden plus fire kroner pr. parkering, men kunderne kan hurtigt tjene pengene hjem, fordi man ikke betaler mere end nødvendigt. Man kan for eksempel ringe ind og afkorte parkeringstiden. Det man ikke med en Parkeringsbillet, siger Nikolaj Boe, Easypark A/S.

Billedtekst:
- Vi er gået helt modsat af den ellers meget almindelige teknologifiksering. Vi er personligt med på vores mobile P-betalingssystem og er nærmest hyperaktive med at tage fat i kunderne og hjælpe dem med at betale via mobilen. Alene i år er vi på den 32. version af vor brugerguide, som vi hele tiden skriver om for at gøre den bedre og nemmere at læse. Ved systemfejl stilles kunderne direkte ind til os på kontoret og så booker vi deres parkeringer, og tit opdager de ikke omstillingen, fortæller direktør Nikolaj Boe, Easypark.
Modelfoto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere