Glimrende Supernova fra Nokia

Skyde-mobilen Nokia 7610 Supernova vækker opsigt med sin spejlbare front. Men kan man bruge Supernovaen til andet end at sætte frisuren? Bliv klogere i denne anmeldelse.

Glimrende Supernova fra Nokia

Nokia 7610 er en skyde-mobil, der vejer 99 gram og kræver dermed ikke, at du går til styrketræning. Dog er det ikke den letteste telefon, vi har haft i lommen.

Dimensionerne på 98 x 48 x 15 millimeter er ok, men et lidt smallere design havde ikke gjort noget.

Alt i alt er størrelsen dog acceptabel, og rent fysisk har telefonen været en fornøjelse at have i lommen.

Samlekvaliteten er til gengæld ikke imponerende, og telefonen virker en smule vakkelvorn, særligt når den er "skudt ud". Man frygter lidt at skyde-mobilen inden længe bliver til en to-delt mobil i stedet.

Fronten har Nokia givet en spejleffekt, så man kan sætte håret eller se, om man har noget siddende mellem tænderne.

Små taster

Det er sådan set meget praktisk, selvom det næppe er formålet med spejleffekten, og ellers må det bare være en smagssag, om man kan lide sådan et udseende.

Vi tænder ikke specielt på det, men særligt yngre mobilbrugere synes måske, det er meget fedt. Og det er da også dem, der er målgruppen for denne telefon.

Ellers er Nokia 7610 en plastik-mobil med en gummi bagside, og i denne prisklasse er det som sådan fint nok. Skærmens spejleffekt forsvinder, når man tænder mobilen, det gør fedtfingre desværre ikke.

Skærmen er på to tommer og har en opløsning på 320 x 240 pixel. Den klager vi ikke over, men det gør vi over tasterne, der lige er en tand for små. Lidt større så havde de været rigtig gode.

Mobilens kamera er udrustet med 3,2 megapixel, dobbelt LED-blitz og 8x digital zoom, og det tager brugbare billeder - udenfor. Indendørs bliver billederne ofte for grynede. Videoklippene kræver, at man snupper et par søsygepiller. Men i mangel af bedre kan videofunktionen da bruges.

Ekstra cover

FM-radioen, der automatisk finder og indstiller radiokanalerne, er glimrende, så længe man gider sidder med antennen (der gemmer sig i ledningen til høretelefonerne) oppe i luften...

Musikafspilleren har en knap på siden af telefonen, så man hurtigt kan tænde et nummer eller stoppe et. Det er en rar tast at have og gør betjeningen dejlig hurtig og enkel.

Telefonen rummer op til 64 megabyte intern hukommelse og kan udvides med op til to gigabyte ekstra, og den kommer med et ekstra cover, så man kan skifte mobil-stil.

Og det er da egentlig meget sjovt at kunne skifte farven og få lidt design-forandring engang imellem.

Irriterende sms

En irriterende ting ved 7610 støder man på, når man sms'er.

Flere gange har vi oplevet at ville slette et ord i sms'en, men i stedet for at trykke på slet kommer man til at trykke på den røde luk-knap.

Det betyder, at telefonen gemmer sms-beskeden som en kladde og går ud til hovedskærmen bagefter. Det er utrolig irriterende og skyldes, at de to knapper sidder for tæt på hinanden. Øv.

Målgruppen for Nokia 7610 Supernova er sandsynligvis teenagere, men det betyder ikke, at vi andre ikke kan overveje telefonen.

Som en billigere mobil er Nokia 7610 ganske fin. Den har nogle småskavanker, men fungerer overordnet godt.

Så kan du leve med spejlforsiden - eller synes du ligefrem det er fedt - så er Supernovaen ikke noget dårligt bud på en ny mobiltelefon, så længe du ikke forventer et funktionsfyldt mobilmonster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere