Mus og mænd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 2. september 2002.


Omtrent et år før den hollandske politiker Pim Fortuyn blev skudt på klos hold af en dyreaktivist, begik en ideologisk ligestillet det hidtil mest alvorlige hærværksangreb mod dansk biologisk forskning. De uskyldige ofre var en samling bananfluer, der blev brugt som forsøgsdyr på Genetisk Institut på Århus Universitet, samt studerende og undervisere, der hovedrystende måtte erkende, at en hærværksbrand midlertidigt umuliggjorde den videre forskning. Ødelæggelsernes omfang udgjorde ti millioner kroner.

Med en skriftlig besked gjorde brandstifteren det klart, at han var stærkt imod forsøg med dyr. Samtidig blev et brev med en lignende besked sendt rundt til flere virksomheder, der er i berøring med dyreforsøg. Studerende ved universitetet fortæller, at netop det, at der blev sendt et brev ud til virksomheder, fik politiet op af stolen. En omfattende efterforskning førte ikke til noget. Men universitetet havde held til at dysse sagen ned over for pressen. Den officielle holdning var, at dette var en tilfældig brand - man kunne ikke udelukke, at der var tale om et uheld. To tidligere studerende siger, at man i perioden efter branden under ingen omstændigheder måtte give dyreaktivister skylden, hvis man talte med pressen.

Novos koncerndirektør Mads Krogsgaard (foto) har læst brevet fra den formodede brandstifter. I løbet af de seneste otte år, hvor han har haft en meget fremtrædende stilling i Novo, har han modtaget en håndfuld lignende breve.

Læs side 8, 9 og 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere