Hjemme-pc-ordning giver sikkerhedsboom

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. maj 2002.


Sikkerheds- og internetudbydere kommer til at nyde godt af
den nye hjemme-
pc-ordning.

Både producenter af sikkerhedsudstyr og internetudbydere forventer et stort boom på grund af den nye hjemmepc-ordning. Internet-udbyderen Tiscali har omorganiseret firmaet og forventer at halvdelen af deres salg i år bliver baseret på sikre løsninger.
Zyxel, der sælger blandt andet ADSL-routere og firewalls, forventer et mersalg på 50 til 70 procent, og Zignx, der laver hardware, som gør det sikkert at bruge samme pc til både hjemme- og firmabrug, forventer et mersalg på 5.000 enheder.
Ny ordning, ny teknik
Den nye hjemme-pc-ordning, der blev vedtaget for nyligt, gør det muligt for virksomheder at stille en skattefri bredbåndsforbindelse til rådighed for deres ansatte - men kun hvis den ansatte har adgang til firmaets netværk, så der er tale om en reel hjemmearbejdsplads, og ikke bare adgang til for eksempel at tjekke e-mail.
En sådan forbindelse kræver et sikkerhedsapparat som de færreste firmaer har i dag. For at sikre forbindelsen mellem hjem og firma kræves en Virtual Private Networks (VPN)-løsning, og for at sikre hjemmepc'en mod angreb udefra kræves en firewall. Selv om man her kan få software, der installeres på pc'en og agerer firewall, er de fleste enige om, at en hardware-firewall er at foretrække.
Endelig skal der tænkes over, hvordan hjemmepc'en bruges, så ikke privat brug er skyld i, at for eksempel en virus spredes på firmaets netværk.
Bredbåndsboost
For internetudbyderen Tiscali har den nye hjemme-pc-ordning betydet nye produkter og en omorganisering af firmaet, så de er klar til det forventede boom i erhvervsmarkedet.
- Vi har valgt at omorganiserer vores firma, så vi er parat til det, der sker på erhvervsmarkedet. Vi har simpelthen sat ind og sagt, at det her markedssegment vil vi eje i Danmark, fortæller Mikkel Børve, divisionschef, erhverv hos Tiscali.
Tiscali har lavet en kombineret bredbånds- og sikkerhedsløsning, hvor selskabet tager ansvaret for både linie og sikkerhed, og den forventer Mikkel Børve sig meget af.
- Normale bredbånds-leverandører sælger en linie. Vi leverer det fulde set-up og er faktisk blevet sikkerhedsleverandør. Tiscali leverer det hele i en pakke, og så får du en total-pris. Der er ingen tvivl om, at det vil booste vores vækst på erhvervsmarkedet ganske dramatisk - vi kommer nok til at se, at cirka halvdelen af det, vi sælger, bliver baseret på den nye sikre løsning, siger han.
Hardware-mersalg
Hos Zyxel, der blandt andet laver ADSL-routere og hardware-firewalls, er man meget begejstret for den nye ordning, som kan betyde et stort mersalg.
- Vi tror det kommer til at betyde et kæmpeboom. Generelt omkring 50-70 procent, måske op til 100 procent. Hjemmearbejdspladsen skal gøres lige så sikker som firmaets netværk, ellers er det ligegyldigt, siger salgschef Christoffer Gislinge.
Han mener også, at det er netop sikkerheds- og bredbåndsfirmaer, der får mest ud af den nye ordning.
- Den nye ordning ser vi først og fremmest som et boom for bredbånd og sikkerhedsbranchen. Selve det med pc'en er ikke så attraktivt som det med den gratis bredbånds-forbindelse, siger han.
Software rækker ikke
Som et eksempel på et produkt, der vil blive solgt mange af på grund af den nye ordning, nævner han selskabets Zywall 1, der er en kombineret switch og firewall, som man sætter op på hjemmearbejdspladserne.
- Sikkerheden er ikke god nok med en software-firewall, Den boks, vi har lavet, er skræddersyet til løsningen. Der er indbygget en switch, og så er den lavet sådan, at Èn af pc'erne i hjemmet kan komme på firmaets netværk, mens resten kun kan komme på internettet. Det er simpelthen fuldstændigt adskilt, og så er der selvfølgelig indbygget firewall, fortæller Christoffer Gislinge.
Nye sikkerhedsprodukter
Hos Zignx, der producerer en boks, som gør det sikkert at bruge den samme pc både til privat og firma-brug, er man også svært tilfreds med den nye ordning.
- For os så passer det her som fod i hose. Der er ingen tvivl om, at det passer sammen med vores koncept, fordi virksomheder nu bliver nødt til at kombinere deres hjemmearbejdsplads og deres hjemme-pc-ordning. Det er et større hit for sikkerhedsbranchen end for pc-producenterne, siger Jacob Ringgaard, international markedschef hos Zignx.
Resultatet af ordningen er ikke bare ekstra ordrer, men også interesse fra en del af markedet, som selskabet ikke tidligere har haft kontakt med.
- På det danske marked forventer vi at afsætte 4.000-5.000 enheder mere i år på grund af den her ordning. Det, der er sket på grund af lovforslaget, er, at vi er kommet i dialog med mærkevareproducenterne, fordi de er interesseret i at have det som OEM-produkt - det var ikke noget, vi så før, siger Jacob Ringgaard.
Løsningen er oprindeligt udviklet af danske Zitech, hvorfra Zignx nu er udskilt som selvstændigt selskab.
- Med Zignx løser vi det problem, der opstår ved, at pc'en skal bruges både som hjemmearbejdsplads og privat pc. Der er ingen restriktion, når man bruger pc'en privat, og der er ingen fare for virksomheden. Det har vi store forventninger til, da vi ikke kender til andre, der sidder inde med en lignende løsning, fortæller Jacob Ringgaard.

Billedtekst: Mikkel Børve fra Tiscali forventer, at halvdelen af alle selskabets solgte løsninger i år bliver sikre.

Billedtekst: Zignx forventer et mersalg på 5.000 af disse enheder på grund af den nye hjemme-pc-ordning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere