Slut med omstillingsanlæg hos Doro

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Doro sælger sin PBX-forretning til Landis. Den negative udvikling i virksomheden skal vendes via fokus på telefoner til private.

Den store svenske telefonproducent Doro, der også har en betydelig markedsandel herhjemme, har med virkning fra den 15. marts solgt den del af virksomheden, der beskæftiger sig med omstillingsanlæg, til Landis ICT Group.
Med salget realiserer virksomheden en strategi, der blev stukket ud i efteråret. Her besluttede Doros svenske ledelse efter et turbulent år, at virksomheden fremover skal satse på konsumentmarkedet.
Den børsnoterede svenske virksomhed præsenterede for nylig et årsregnskab, der viser et underskud på næsten 195 millioner svenske kroner og en nedgang i medarbejderstaben på 20 procent i løbet af 2001.
Medvirkende årsag til det store negative resultat har været, at virksomheden i 2001 fik et par alvorligt fejlbehæftede leverancer med hjem fra Østen, kombineret med en faldende dollarkurs og en fejlslagen flerstrenget strategi.
- Problemet de senere år har nok været, at vi har bredt os for meget. Det tager vi nu konsekvensen af. Vi skærer ind til benet og vil fremover koncentrere os om det, vi er bedst til, nemlig konsument-produkterne, siger Doro Danmarks administrerende direktør, Lars Dahlin.
Det betyder, at der lukkes og slukkes endeligt for Doros produktlinier rettet mod erhvervslivet.
Samtidig samles alle lager- og servicefunktioner i Lund i Sverige. Det betyder, at Lars Dahlin må sige farvel til mellem tre og fem af de 13 medarbejdere, der er tilbage i den danske del af virksomheden, som for et år siden beskæftigede 17 personer.
- Skal jeg se på den positive side af sagen, kan jeg konstatere, at vi fra januar har ligget på indeks 112. Det er første gang i lang tid, vi har været så godt placeret, og det er et bevis på, at vores omstruktureringer fungerer, siger Lars Dahlin.
Stor markedsandel på trådløse
Doro har en samlet markedsandel på salg af trådløse telefoner på 20 procent herhemme. På salget af trådbundne telefoner er den noget mindre.
Virksomheden satser i dag på tre segmenter i Danmark. Det er henholdsvis hypermarkedet, der omfatter forhandlere som Bilka og Silvan, forhandlere af forbrugerelektronik som Fona, Fredgaard og Merlin og endelig netoperatører som TDC og Sonofon.
- Vores produkter er målrettet mod de forskellige segmenter. Audioline er vores lavprisprodukter, mens vi med Doro hæver produktet. Den differentiering er der stor forståelse for hos forhandlerne, siger Lars Dahlin.

Billedtekst:
Doro stopper salget af omstillingsanlæg og vil fremover koncentrere sig om at sælge telefoner til private brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere