AMD i hælene på Intel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. marts 2002.


AMD viser på Cebit deres første processor lavet med 0,13 mikron-teknologi og lover, at den er på markedet allerede i denne måned.

AMD er endelig klar med processorer lavet med den 0,13-mikron-teknologi, som Intel har brugt i næsten et år nu. Ironisk nok sker præsentationen på samme messe, som Intel bruger til at fortælle, at de er i fuld gang med at flytte til næste generation - nemlig 0,09 mikron.
Processorer fremstillet med 0,13-teknologi, frem for 0,18 - som AMD bruger i dag - er billigere at fremstille, kan nå højere klokfrekvenser og udvikler mindre varme.
Snart i butikkerne
AMD's første 0,13-processor, som skulle være på markedet i denne måned, bliver formentlig en Athlon XP 2200+ med en klokfrekvens på 1,8 GHz, men med tiden vil den nye fremstillingsteknologi betyde noget højere klokfrekvenser. De præcise detaljer om eventuelle forbedringer i forhold til den eksisterende Athlon XP-processor, som for eksempel større cache, holder AMD tæt til kroppen.
Tæt på, menÉ
AMD halter dog stadig noget efter konkurrenten Intel i rå klokfrekvens - Intels hurtigste processor er i dag en 2,2 GHz Pentium 4, og en 2,4 GHz version er formentlig ikke langt væk. I reel hastighed er forskellen dog en del mindre. En del test har endda vist, at AMD's nyeste Athlon XP 2100+ er hurtigere end Intels Pentium 4 2,2 GHz, selv om den kun kører 1,73 GHz.
Nyt over hele linien
AMD benytter også Cebit til at annoncere tre nye processorer lavet med den nuværende 0,18-teknologi. En Athlon XP 2100+ på 1,73 GHz til stationære pc'er, en Athlon 4 1600+ på 1,4 GHz til bærbare og endelig en Athlon MP 2000+ på 1,67 til dual-processor arbejdsstationer og servere.

Billedtekst: Med den nye 0,13-teknologi har AMD banet vejen for hurtigere og billigere processorer. Den første 0,13 Athlon XP-processor, der ses her, forventes på markedet allerede i denne måned.
Foto: Torben Klint

Billedtekst: Hannonver: Administrerende direktør Jakob Lyngsø fra IT-Brancheforeningen havde det store smil fremme, da han bød de danske udstillere og gæster velkommen til Cebit. Det skete ved IT-Brancheforeningen og Computerworlds reception på den fællesstand for danske IT-virksomheder, som IT-Brancheforeningen er drivkraften bag. På Cebit er der i år 53 danske stande samt fællesstanden, som rummer 24 udstillere. Også Danmarks ambassadør i Tyskland Gunnar Ortmann gav ved receptionen udtryk for glæden over, at den danske IT-branche er i stand til at markere sig så markant på det tyske marked.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere