Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

AMD i hælene på Intel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. marts 2002.


AMD viser på Cebit deres første processor lavet med 0,13 mikron-teknologi og lover, at den er på markedet allerede i denne måned.

AMD er endelig klar med processorer lavet med den 0,13-mikron-teknologi, som Intel har brugt i næsten et år nu. Ironisk nok sker præsentationen på samme messe, som Intel bruger til at fortælle, at de er i fuld gang med at flytte til næste generation - nemlig 0,09 mikron.
Processorer fremstillet med 0,13-teknologi, frem for 0,18 - som AMD bruger i dag - er billigere at fremstille, kan nå højere klokfrekvenser og udvikler mindre varme.
Snart i butikkerne
AMD's første 0,13-processor, som skulle være på markedet i denne måned, bliver formentlig en Athlon XP 2200+ med en klokfrekvens på 1,8 GHz, men med tiden vil den nye fremstillingsteknologi betyde noget højere klokfrekvenser. De præcise detaljer om eventuelle forbedringer i forhold til den eksisterende Athlon XP-processor, som for eksempel større cache, holder AMD tæt til kroppen.
Tæt på, menÉ
AMD halter dog stadig noget efter konkurrenten Intel i rå klokfrekvens - Intels hurtigste processor er i dag en 2,2 GHz Pentium 4, og en 2,4 GHz version er formentlig ikke langt væk. I reel hastighed er forskellen dog en del mindre. En del test har endda vist, at AMD's nyeste Athlon XP 2100+ er hurtigere end Intels Pentium 4 2,2 GHz, selv om den kun kører 1,73 GHz.
Nyt over hele linien
AMD benytter også Cebit til at annoncere tre nye processorer lavet med den nuværende 0,18-teknologi. En Athlon XP 2100+ på 1,73 GHz til stationære pc'er, en Athlon 4 1600+ på 1,4 GHz til bærbare og endelig en Athlon MP 2000+ på 1,67 til dual-processor arbejdsstationer og servere.

Billedtekst: Med den nye 0,13-teknologi har AMD banet vejen for hurtigere og billigere processorer. Den første 0,13 Athlon XP-processor, der ses her, forventes på markedet allerede i denne måned.
Foto: Torben Klint

Billedtekst: Hannonver: Administrerende direktør Jakob Lyngsø fra IT-Brancheforeningen havde det store smil fremme, da han bød de danske udstillere og gæster velkommen til Cebit. Det skete ved IT-Brancheforeningen og Computerworlds reception på den fællesstand for danske IT-virksomheder, som IT-Brancheforeningen er drivkraften bag. På Cebit er der i år 53 danske stande samt fællesstanden, som rummer 24 udstillere. Også Danmarks ambassadør i Tyskland Gunnar Ortmann gav ved receptionen udtryk for glæden over, at den danske IT-branche er i stand til at markere sig så markant på det tyske marked.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere