Optimisme hos Intel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. marts 2002.


Åbningstalen på Intels udviklerkonference i San Francisco bød på både optimisme og nye produkter.

San Francisco: Intels administrerende direktør, Craig Barrett, åbnede forårets udviklerkonference med et budskab om de gode tider, der er på vej, og hvordan branchen hurtigst kommer ud af krisen, som han kaldte den værste i IT-branchens levetid.
-ÊDen eneste måde, man kan komme ud af en krise som denne, er ved at udvikle produkter, nye teknologier - ved at skabe ny begejstring hos forbrugerne. Vi bliver nødt til at investere os ud af krisen, fortalte han.
Det er naturligvis en strategi som Intel selv tror på og følger. Og et slogan som han gentog igen og igen i sin åbningstale. Forbrugerne og deres behov er i højsædet, for det nytter ikke noget at lave nye produkter, hvis ikke forbrugerne vil have dem.
- Vi skal ikke bare prøve at sælge, hvad vi allerede har. Vi skal tænke på, hvad forbrugerne ønsker næste år. Og det hele bliver centreret omkring internettet. Internettet er samlingspunktet for information, e-handel, kommunikation og underholdning. Og det smukke er, at alle fire dele drager fordel af vores teknologier.
Omdrejningspunktet er nettet
For Intel er internettet stadig omdrejningspunktet, som skal drive teknologi-sektoren.
- Det, industrien står foran, er en verdensomspændende udbygning af internettet, og konvergensen mellem kommunikation og computere. Der er muligheder overalt. Cirka 70 procent af vores omsætning kommer fra andre lande end USA, og jeg forventer, at det tal fortsat vil stige.
Intel tror trods dotcom-problemerne fast på, at internettet vil være den byggesten, der skal drive IT-industrien. Og ikke bare et internet, som vi kender det i dag, men et, der er fuldt med nye muligheder leveret af ny teknologi.
-ÊHvis vi skal fortsætte med at udbygge brugen af internettet, fortsætte med at ændre den basale måde, hvorpå vi lever, arbejder og bliver underholdt, er det nødvendigt fortsat at levere ny teknologi, nye muligheder og højere ydelse. I dag er 400 millioner mennesker tilsluttet internettet, om et par år er tallet en milliard - og det vil fortsætte med at stige, sagde Barret.
Og halvlederindustrien og Intel er naturligvis dem, der skal drive den udvikling.
- Hvis man nu kikker på, hvad der skal drive denne udvikling, er det selvfølgelig halvleder-teknologien. Og det er der, vi kommer fra. Vi vil fortsætte med at lave mere og mere komplicerede enheder. Vi får mulighed for at lægge milliarder af bittesmå transistorer på en chip, der kører med 30 GHz. Allerede i dag bliver dele af en transistor målt i atom-størrelser, sagde Craig Barrett.
Trods krisen i IT-branchen, tror Intels topchef på en lys fremtid.
- Dette er den værste krise, branchen har set i sin levetid. Men jeg har mere tro på fremtiden, end jeg har haft på noget tidspunkt i de sidste 28 år. Internettet vil ændre, hvordan vi lever, arbejder og har det sjovt.
Nye teknologier
Helt uden teknologi-demonstrationer var Craig Barrets tale naturligvis ikke. Blandt andet viste han en 3 GHz Pentium 4 med Hyper-threading-teknologi, der kunne dekode flere højopløslige videosignaler på en gang. I dag bruges Hyper-threading-teknologien kun i servere, baseret på den nye Xeon-chip, men noget tyder på, at den også kommer med i næste generation af Pentium 4.
Server-fyren
Mere teknologi kom på bordet, da Intels chef for server-divisionen, Mike Fister, eller "The server dude", som han ynder at kalde sig selv, gik på scenen.
At det netop var Mike Fister, der var sat på scenen efter Craig Barrett, hænger formentlig sammen med, at Intel netop har lanceret en Xeon-processor med Hyper-threading-teknologi (se side 5). Teknologien gør det muligt for en processor at modtage instruktioner fra to kilder og dermed opføre sig som om, der faktisk sad to processorer i serveren.
Og det var da også Xeon-processoren og det tilhørende E7500-chipsæt, Mike Fister talte mest om.
- Vi annoncerer i dag en dualprocessor-platform med en ny Xeon-processor på op til 2,2 GHz. Og vi har et nyt chipsæt med navnet Intel E7500 og nogle komponenter, der kan bruges med dette.
Så forsøgte han at lave en demo, der sammenlignede den nye Pentium 4-baserede Xeon-processor med en snart aldrende Pentium III Xeon. Det gik ikke helt som planlagt, men demonstrationen skulle have vist, at den nye 2,2 GHz Xeon er op til 80 procent hurtigere end den gamle 1 GHz Pentium III Xeon. Andre test, han havde med, viste dog kun en ydelsesforbedring på 40-50 procent, trods en clockfrekvens, der er over dobbelt så høj. Alligevel var optimismen i højsædet.
- En anden komponent, vi viser i dag, er det nye E7500-chipsæt, der tidligere har været kendt under kodenavnet Plumas. Med det fokuserer Intel på volume server-markedet, og vi har en masse nye chipsæt på vej, der skal udnytte mulighederne i server-processorene.

Billedtekst 1:
Craig Barrett: Med sin sædvanlige livlige stil åbnede Intels chef, Craig Barrett, udviklerkonferencen i San Francisco med store armbevægelser og et budskab om de muligheder internettet vil give IT-branchen i de kommende år.

Billedtekst 2:
Mike Fister: Intels server-chef annoncerede både nye server-processorer og server-chipsæt i sin åbningstale umiddelbart efter Craig Barrett.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere