Den sikre pc

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. februar 2002.


Bill Gates har set lyset og hørt alarmen: Sikkerheden må forbedres. I en e-mail til Microsoft-koncernens medarbejdere skrev Bill Gates den 15. januar, at fremover er troværdighed nøgleordet for selskabet. Kunderne skal kunne stole på, at Microsoft har gjort alt, hvad der er teknologisk muligt for at have en så høj sikkerhed som muligt.
Alt tyder på, at Microsoft mener det alvorligt: Onsdag i sidste uge købte Microsoft 140.000 licenser af antivirusprogrammet eTrust fra Computer Associates, så samtlige maskiner i Microsoft nu har markedets mest effektive virus-stopper.
Det kan selvfølgelig fremkalde et smil, at Microsoft må gå til konkurrenten for at beskytte deres egne maskiner, men i virkeligheden er det et tegn på, at Microsoft mener det alvorligt. For gennem de seneste ti år har Microsoft været kritiseret for at have en ringe sikkerhed indbygget i sinsoftware.
Der er noget om snakken. Hvis man klikker sig ind på Microsofts TechNet, så var der mandag middag hele 60 sikkerhedsbulletiner, og fem af dem er anført som "kritiske".
Enhver dansk IT-sikkerhedschef bliver jævnligt konfronteret med indbyggede sikkerhedsbrister i Microsoft XP, UPnP, Internet Explorer, Outlook, Internet Information Server, Hotmail, Passport og - naturligvis - samtlige versioner af Windows.
På den anden side er det ikke underligt, at fejlene findes og opdages, for Microsofts produkter er om ikke verdens bedste, så i hvert fald verdens mest udbredte. Derfor kan det ikke undgås, at det er her, fejlene opstår.
Desuden er sikkerheden i et program aldrig bedre, end brugerne gør den til. For brugerne vil ikke bruge ressourcer på de mange - ofte besværlige - sikkerhedsprocedurer, der er med til at holde en høj sikkerhedsstandard. Og noget så simplet som en halvårlig udskiftning af passwords i en virksomhed er mere undtagelsen end reglen.
For brugerne skal IT-sikkerhed være lige så ukompliceret som at åbne en bildør. Det er et klik med fjernbetjeningen, men software er stadig en kompleks størrelse, og levnene fra
client/server-tiden gør det til en ganske kompliceret operation at smelte mennesker, systemer, platforme og arkitekturer sammen. Det må pr. definition give sikkerhedsbrister, og det har intet med Microsoft at gøre.
Derfor er det nye initiativ fra Microsoft prisværdigt. Det må forudses, at brugerne nu er modne til at tage sikkerheden endog ganske alvorligt, og det samme er verdens største softwarehus.

Citat: "For brugerne skal IT-sikkerhed være lige så ukompliceret som at åbne en bildør".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere