God tid til forandring

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. februar 2002.


Tre til fem år. Det er tidsperspektivet for den næste IT-bølge, som nu optager verdens mest indflydelsesrige softwarearkitekt Bill Gates. Indtil da er der god tid til kommerciel forandring i IT-branchens virksomheder.
Torsdag var Microsofts stifter og hovedaktionær Bill Gates i Stockholm. På det Kongelige Tekniske Institut modtog han en æresdoktorgrad, og ved den lejlighed sagde han, at han ikke kunne få øje på positive takter i den globale økonomi i den nærmeste fremtid.
Men samtidig understregede han, at hans forudsigelser om økonomi nok er ligeså gode som hans forudsigelser om vejret. Til gengæld forudser han, at den næste store IT-bølge bliver webservices, der binder alle applikationer sammen med internettet.
Først i løbet af tre til fem år vil web-services ifølge Bill Gates slå igennem kommercielt. Et gennembrud som han forudser til den tid vil betyde lige så store stigninger i produktiviteten hos kunderne, som pc'en og netværk var med til at skabe i 1990-erne.
Ikke så langt fra Stockholm var over 100 deltagere samme torsdag samlet på Hotel Hilton i København for at disktuere mulighederne for ny vækst på det danske IT-marked ved konferencen IT Agenda 2002. En vækst der, med Bill Gates forventninger in mente i høj grad kan komme til at handle om overlevelse.
For med tre til fem år før den næste teknologiske bølge kan sætte sit præg på ordrebøgerne, så skal der arbejdes hårdt med at få virksomhederne til at investere i eksisterende teknologi. Især fordi forbrugerbevidstheden hos erhvervslivets kunder er hastigt stigende - investeringerne skal give afkast.
Ledelse er nøgleordet i det arbejde. På IT Agenda 2002 sagde administrende direktør i Dansk Handel & Service Søren B. Henriksen på vegne af IT-branchens kunder, at der skal kommunikeres bedre for at sælge.
Administrerende direktør Torben Skriver Frandsen Novo Nordisk IT A/S pegede på, at branchen simpelthen har forsømt basale discipliner i virksomhedsdrift. Det skal der ændres på, hvis branchens virksomheder skal sikre sig bæredygtig vækst.
Så selv om der er god tid til forandring, set i et teknologisk perspektiv, så haster det med at forbedre ledelsen på mange niveauer i IT-branchen.

Citat: "Først i løbet af tre til fem år vil webservices ifølge Bill Gates slå igennem kommercielt."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere