Kritik af Sanders IT-pakke

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. februar 2002.


Erhvervslivet er rystet over regeringens forslag til finanslov. IT-Brancheforeningen kalder det københavneri, når pengene til den jysk-fynske satsning er beskåret kraftigt og skal hentes fra UMTS-pengene.

Som Computerworld skrev i fredags bliver der kamp om kronerne, når regeringen skal prioritere de 400 millioner kroner fra UMTS-auktionen til både forskning, uddannelse, regionale IT-initiativer og digital forvaltning. Første behandling af finanslovsforslaget i fredags fik oppositionen frem med store ord som "narrehat med bjælder", "fup og fiduser" og "billig ideologi", men også erhvervslivet er skuffet.
- Regeringen er ude af trit med erhvervslivet. Vi tror, der mangler et "0". Vi har fået melding om, at regeringen maksimalt afsætter 30 millioner kroner til regionale IT-initiativer. Det beløb er på ingen måde dækkende for de behov, der findes, hvis Danmark ikke skal skævvrides IT-mæssigt, siger Bo Sejer Frandsen, fra IT-Brancheforeningen og formand for IT-forum Århus. De 30 millioner kroner er formentlig den andel af IT-pakken på 400 millioner kroner, der er sat af til den jysk-fynske IT-satsning.
Regeringen vil ikke afsløre prioriteringen af pakken, fordi den skal forhandles hjem med oppositionen. Det er nemlig parterne bag teleforliget, der skal fordele UMTS-pengene. Det er foruden V og K, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, CD og SF. Også Danmarks Forskningsråd er bekymrede og mener, at regeringen "gambler" med vidensamfundet.
- Virkningerne af forslaget til finansloven bliver på lang sigt katastrofale for forskning og videnudvikling i Danmark, siger formand for Forskningsrådet, koncerndirektør i NKT, Søren Isaksen. Han peger på, at udviklingen går stik imod Forskningsrådets forventninger til den ny regering og efterlyser en langsigtet investeringsplan, der kan rette op på de senere års stagnation i forskningsinvesteringerne.
Bekymringen fra de regionale IT-folk gælder netop også den kortsigtede virkning af besparelserne.
- Det harmer os, at vi i et langt og grundigt forarbejde til den jysk-fynske erhvervsredegørelse har været dybt involveret i at dokumentere behovet for IT-udvikling uden for Københavnsområdet. Det er nu fejet hen i et ubetydeligt hjørne, siger Bo Sejer Frandsen.

Billedtekst: Videnskabsminister Helge
Sander (V) er kommet under skarp beskydning fra
erhvervslivet, der føler
sig svigtet i regeringens
forslag til finanslov.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere