Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.
Regeringen har holdt ord: I går blev der igen indført en hjemme-pc-ordning, efter at den forrige regering i endnu et anfald af misundelses- og millimeterdemokrati - det var i hvert fald forklaringen - satte en stopper for den tidligere og dermed for udbredelsen af IT-kompetence hos danskerne.
Den ny ordning er forbedret i forhold til den gamle. Kritikken af regeringen, der er blevet beskyldt for at skabe "social slagside" med den nye ordning, fordi pensionister, studerende, skolebørn og andre, der ikke er i fast arbejde, ikke kan drage nytte af ordningen, er endnu et udtryk for gammeldags tænkning: Hvis ikke alle kan få, er der ingen, der skal have.
Det positive ved den nye ordning er, at den skal bruges til at give fleksibilitet for medarbejderen og samtidig være en seriøs hjemme-arbejdsplads for dem, der gerne vil arbejde fra privatboligen. Derfor er det et krav, at de programmer og informationer, der er adgang til på arbejdet, også er tilgængelige i hjemmet.
Et andet og meget afgørende element er, at der nu medtages en ADSL-forbindelse i ordningen. For det giver ikke megen mening at have en arbejdsplads, hvor et 56 kilobaud-modem er vejen ud på nettet.
Konsekvensten af den medtagne ADSL-forbindelse, nemlig at medarbejderen ikke skal beskattes af denne, er kun logisk.
Mens vi venter på, at hundredtusindvis af papkasser med pc'er og
telefonforbindelser ruller ud fra landets IT-forhandlere, kan man glæde sig over den nye regerings ordholdenhed og frem for alt fremadrettede initiativer. Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende - og fordyrende - mellemled. Samtidig er IT-ministeriet tilført langt større kompetence, magt og midler, der kan være med til at realisere den forrige regerings udtrykte ambitioner. Dengang blev det, desværre, ved ordene og de gode intentioner. Lad os håbe at ordene denne gang bliver til virkelighed.
Citat: "Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende
- og fordyrende - mellemled."