Hjem til pc'en

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.


Regeringen har holdt ord: I går blev der igen indført en hjemme-pc-ordning, efter at den forrige regering i endnu et anfald af misundelses- og millimeterdemokrati - det var i hvert fald forklaringen - satte en stopper for den tidligere og dermed for udbredelsen af IT-kompetence hos danskerne.
Den ny ordning er forbedret i forhold til den gamle. Kritikken af regeringen, der er blevet beskyldt for at skabe "social slagside" med den nye ordning, fordi pensionister, studerende, skolebørn og andre, der ikke er i fast arbejde, ikke kan drage nytte af ordningen, er endnu et udtryk for gammeldags tænkning: Hvis ikke alle kan få, er der ingen, der skal have.
Det positive ved den nye ordning er, at den skal bruges til at give fleksibilitet for medarbejderen og samtidig være en seriøs hjemme-arbejdsplads for dem, der gerne vil arbejde fra privatboligen. Derfor er det et krav, at de programmer og informationer, der er adgang til på arbejdet, også er tilgængelige i hjemmet.
Et andet og meget afgørende element er, at der nu medtages en ADSL-forbindelse i ordningen. For det giver ikke megen mening at have en arbejdsplads, hvor et 56 kilobaud-modem er vejen ud på nettet.
Konsekvensten af den medtagne ADSL-forbindelse, nemlig at medarbejderen ikke skal beskattes af denne, er kun logisk.
Mens vi venter på, at hundredtusindvis af papkasser med pc'er og
telefonforbindelser ruller ud fra landets IT-forhandlere, kan man glæde sig over den nye regerings ordholdenhed og frem for alt fremadrettede initiativer. Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende - og fordyrende - mellemled. Samtidig er IT-ministeriet tilført langt større kompetence, magt og midler, der kan være med til at realisere den forrige regerings udtrykte ambitioner. Dengang blev det, desværre, ved ordene og de gode intentioner. Lad os håbe at ordene denne gang bliver til virkelighed.

Citat: "Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende
- og fordyrende - mellemled."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere