DDR-ram slår Rambus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. december 2001.


Med Intels DDR-chipsæt til Pentium 4 på vej ud i butikkerne, og Xbox'en på vej hjem i stuerne, er DDR-ram hastigt i gang med at blive den fortrukne ram-type. Rambus bliver den store taber.

AMD har længe understøttet DDR-ram til deres processorer. Intel tilbyder nu et splinternyt DDR-chipsæt til samme pris, som det eksisterende SDRAM-chipsæt,og Microsofts benytter udelukkende DDR-ram i deres nyt stjerne - Xbox'en. Flere af de store ram-producenter har også set, hvad vej vinden blæser og forventer at øge deres produktion af DDR-ram med 50-200 procent, inden året er gået.
Taberen bliver Rambus-ram'en, som Intel ellers havde satset kraftigt på. Kun Intel bruger i dag Rambus-ram, der er meget dyrere end DDR-ram, men kun marginalt hurtigere. Og med det nye 845-chipsæt vil mange Intel-kunder vælge DDR frem for Rambus. Kun i arbejdsstationer og servere med Intels Xeon-processor hersker Rambus stadig.
Bedre chipsæt, samme pris
For bundkort-fabrikanterne er incitamentet til at lave bundkort med Intels nye 845DDR-chipsæt klart. Det nye chipsæt koster det samme som det eksisterende 845-chipsæt, der kun understøtter SDRAM, men de forventer at tage 10-20 procent mere for bundkortene. Det skader hellere ikke, at den hurtigere ramtype giver en hastighedsforøgelse i pc'erne på omkring fem procent.
Microsoft aftager også en del DDR-ram til deres Xbox'e, som ifølge Microsoft bliver solgt, så hurtigt de kan lave dem. Og de laver i i øjeblikket 10 i minuttet.
Den store efterspørgsel på DDR-ram har da også gjort, at priserne ifølge digitimes.com, og Nikkei Marked Access er steget med 80 procent på blot en måned. De forventer også at DDR-ram vil stå for 20-30 procent af det samlede ram-marked i slutningen af 2002. I øjeblikket er tallet blot fem procent.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere