Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. december 2001.
Medarbejderne og ledelsen skal gå ned i løn, selvom den danske del af WM-Data fortsat har overskud. Sådan lød beskeden i sidste uge fra WM-datas ledelse til medarbejderne.
WM-datas danske forretning har længe trukket i den positive retning i koncernregnskabet. Der er da også stadig gode toner i det danske regnskab med et forventet overskud på 15 millioner kroner for i år.
WM-datas danske chef Ronny Roos forudser, at indtægterne på enkelte forretningsområder i WM-data falder næste år. Derfor skal forretningen tilpasses og medarbejderne gå ned i løn.
Det stod sidste mandag i en meddelelse på virksomhedens intranet.
- Der kommer pres på priserne på konsulentmarkedet næste år, fordi der er for mange virksomheder, der laver det samme, siger Ronny Roos.
Blot 10 procent af WM-datas forretning er baseret på konsulentydelser, så virksomheden bliver ikke lige så hårdt ramt som konkurrenterne.
Mindre i løn
Alligevel skal medarbejderstaben acceptere en lønnedgang, samtidig med, at de fremover selv skal betale for at have fri jule- og nytårsaftensdag, når de dage falder på en hverdag.
- Vi bliver nødt til at gennemføre det her for at få en bedre lønsomhed. I dag ligger vi på fem til syv procent, men vi skal op på 10 procent for at ligge på et acceptabelt niveau, siger administrerende direktør Ronny Roos fra WM-data.
Topchefen forventer et resultat på 48 millioner kroner næste år, forudsat at de mål, han har sat for virksomheden, holder.
Han erkender, at lønnedgang kan få enkelte medarbejdere til at forlade virksomheden. Han fastslår dog, at WM-data sænker lønnen mindre end den øvrige IT-branche. Hos WM-data går lønnen ned med lige under en procent i gennemsnit mod den generelle tendens på fem til 10 procent.
Enkelte afskedigelser på vej
WM-data har på koncernniveau meddelt, at man ville skille sig af med 900 medarbejdere i år. Derudover reduceres WM-data med 500 personer, som arbejder i dele af virksomheden, der bliver solgt fra.
I Danmark er foreløbig 65 medarbejdere allerede flyttet til virksomheden Anovo, som overtog WM-datas hardwareservice i foråret. Ronny Roos fortæller dog, at enkelte danske medarbejdere også er blevet sagt op primært i administrationen, hvor der skæres igen i december 2001.
I øjeblikket er der omkring 1.100 ansatte i WM-data i Danmark.>
at medarbejderne forlader
virksomheden på grund af
lønnedgang. Nedgangen er mindre end hos andre
virksomheder i branchen.
Boks: WM-data
Den 1. januar 2000 blev de to hovedselskaber i den danske WM-data koncern WM-data BFC A/S samt WM-data Consulting A/S sammenlagt for dernæst at blive udskilt i fem forretningsenheder.
Placering i Computerworld Top 100
Placering top 250 12
Placering blandt de dygtigste 109
Placering blandt de hurtigtvoksende