Lille, smart og fleksibel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. december 2001.


Billedtekst: Den nye kortlæser fra Imation kan læse alle Flashkort og ligge i en håndflade.

Imations nye Flashkort-læser er lille, smart, fleksibel og let at installere.

Da Imation ringede og tilbød os en USB-læser til flashkort, kom reaktionen promte - "åhh, nej. Ikke endnu en." Enhver taiwanesisk producent af flashkort, og dem er er mange af, har også lavet en USB-kortlæser til samme.
Men med løfter om, at Flashgo, som de har valgt at kalde den, var anderledes, fik de nu alligevel overtalt os til at kikke på den. Og indtrykket den efterlod var både positivt og overraskende - Flashgo skiller sig ud ved at være både lille og utrolig fleksibel. Men prisen ligger også lidt over konkurrenterne.
Til det hele
Først og fremmest er der tale om en kortlæser til alle de gængse flashkort på markedet - CompactFlash I/II, IBM's Microdrive, SmartMedia, MultiMediaCard, Secure Digital og Memory Stick.
Specielt det sidste er overraskende - de fleste andre læsere kan "kun" tage de første fem formater. Ifølge Imation er der faktisk tale om den første flash-læser i verden, der understøtter alle formaterne.
Da jeg hørte det, forventede jeg en større ting, der skulle stå på skrivebordet og flyttes rundt med sækkevogn. Men nej, Flashgo kan ligge i en håndflade og vejer blot 34 gram.
1, 2, 3 - så er den væk
Compact Flash-kort, herunder Microdrive, kan sættes direkte i læseren. De resterende formatter kræver små adaptorer, der da også følger med i løs vægt.
Problemet med løs vægt er bare, at det ikke ville tage mig ret længe at smide en af (eller alle) disse væk - det havde været rarere med en integreret løsning, eller måske en lille taske-lignende ting, man kunne opbevare det hele i.
En integreret løsning havde på den anden side fyldt mere, og en af Flashgos stærke sider, er dens størrelse. Den fylder blot 16 x 65 x 95 mm og kan sættes i en pc uden brug af kabel. Vil man have den stående på skrivebordet, i stedet for siddende bag i pc'en, følger der et USB-forlængerkabel med.
Let installation
Installationen var der ikke en finger at sætte på. Under Windows 98 kørte jeg blot installationsprogrammet - eller rettere, det gjorde cd'ens autostart for mig - satte forlængerkablet i en USB-port og læseren i kablet. Og så virkede den.
På kassen står, at Windows 98 SE/ME/2000 samt Mac OS 8.6 og 9.x understøttes, så jeg satte den naturligvis straks i en Windows XP-maskine. Men lige meget hjalp det - softwaren installerede sig selv og her skulle maskinen ikke engang genstartes. Lettere bliver det bare ikke.
Alt i alt
Jeg har overhovedet ingen problemer haft med FlashGo. Det er ikke ofte, man får lov at skrive det som IT-journalist. Men den er god nok.
Prisen ligger en smule over konkurrenter - 99 euro eller cirka 740 kroner koster den, men til gengæld kan den også læse alle Flash-formater og ligge i en lomme.
Så har man, eller regner man med at få, behov for at læse de forskellige Flash-typer, kan Flashgo klart anbefales. Er man kun ude efter for eksempel en læser til CompactFlash-kort, kan det gøres noget billigere.

Boks: Imation Flashgo
n USB 1.1 og 2.0
n Læser/skriver: CompactFlash I/II, IBM Microdrive, SmartMedia, MultiMediaCard (ikke ROM-kort), Secure Digital og Memory Stick.
n Windows 98/98SE/ME/2000 samt Mac OS 8.6, 9.x.
n 99 euro
n Kan købes fra december




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere