Nye omgivelser til nye tanker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 19. november 2001.


Billedtekst: - Vi har et stort behov for hurtigt at kunne sætte os sammen i teams for at løse kundernes opgaver, siger administrerende direktør i SAP Danmark, Henrik Rasmussen, om valget af nyt kontorhus.

SAP Danmark flytter til foråret ind i nye lokaler på Kalkbrænderihavnen.

Køn er den ikke, den betongrå bygning i Brøndby, som i en årrække har huset SAP Danmark. Udefra ligner den snarere en lagerbygning end det danske hovedkontor for en af verdens største softwareleverandører.
Til foråret skal SAP's danske medarbejdere dog til at finde nye ruter til arbejdspladsen, for i april flytter virksomheden ind i et splinternyt byggeri i Kalkbrænderihavnen på Østerbro.
- Med vores forandring fra at være ren produktleverandør til rollen som trusted advisor for kunden, mangler vi lokaler, der kan vise en åben profil i markedet. Når vi flytter ind i det nye hus, kommer vi samtidig til at bo tæt på partnere som Accenture, PricewaterhouseCoopers og PA Consulting, mens vi med placeringen også indirekte signalere, at vores ydelser matcher deres, forklarer SAP Danmarks administrerende direktør, Henrik Rasmussen.
Har brug for at møblere om
Men det er ikke kun for visuelt at sende signaler om nye tanker ud, SAP flytter til havnefronten. Med virksomhedens nye profil har medarbejderne et stort behov for at kunne sætte sig sammen i grupper på eksempelvis fire til otte personer for at løse en opgave. Og det er næsten umuligt i Brøndby, hvor en stor del af medarbejderne sidder på enmandskontorer.
- Med rollen som trusted advisor har vi behov for hurtigt at kunne danne teams af medarbejdere, der kan sætte sig sammen og bearbejde kundens opgave eller problemstilling. I store åbne kontorlokaler, hvor alle kan se alle, får vi langt bedre mulighed for at arbejde på en måde, der matcher vores nye strategi, siger Henrik Rasmussen.
- Vi har planer om at vokse med mellem 50 og 100 procent frem mod 2004. Det er der også taget højde for i det nye byggeri. Jeg er ikke i tvivl om, at vi når vores mål. I øjeblikket følger vi vores vækststrategi, som er forholdsvis aggressiv, trods de hårde tider der generelt er i branchen, siger Henrik Rasmussen.
Han er godt klar over, at flytningen vil føre en masse kulturmæssige forandringer i virksomheden med sig, og at det bliver en stor omstilling for medarbejderne at skulle sidde i åbne kontorlokaler. Henrik Rasmussen mener dog, at fordelene langt overskygger ulemperne for hver enkelt af de 215 medarbejdere, som til foråret flytter ind i det nye hus på havnefronten.

Boks: domicilet
Lejer af Tiscali
Huset som SAP Danmark flytter ind i på Kalkbrænderihavnen er opført af Tiscali i samarbejde med Sjælsø Gruppen. Huset er tegnet af arkitekterne 3 X Nielsen, og det færdige hus vil rumme godt 15.000 kvadratmeter fordelt på seks etager med atrium. Byggeriet ligger med udsigt over vandet og fronten mod vandet kommer til at bestå af store glaspartier.
Da Tiscali har skrinlagt sine planer om at flytte ind i det nye domicil, har man indgået en lejeaftale med SAP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere