Ellison: Microsoft er heldige bankrøvere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


Billedtekst: Oracles Larry Elison forsøgte
at ramme Microsoft og andre konkurrenter med verbale håndkantslag.

Oracle-chefen Larry
Ellison lægger sig igen ud med konkurrenter. Oracles overskud
falder.

Las Vegas: - Det svarer til, at en bankrøver bliver filmet af overvågningskameraet under røveriet, hvorefter myndighederne siger: "Nå ja, skidt være med det". Men jeg må da give Microsoft ros for sin måde at håndtere denne sag på. Det er utrolig elegant at slippe så let fra en kriminel handling.
Det sagde Oracles formand og CEO, Larry Ellison, i sin Comdex-tale mandag aften.
Ellison, der i månedsvis har talt næsten lige så nedsættende om IBM og dets database-produkter, er kendt som en arg Microsoft-revser.
Burger-software
Med udtalelsen giver Ellison sin version af forliget mellem Microsoft, det amerikanske justitsministerium og ni ud af 18 delstater, der blev indgået for et par uger siden. Og står det til Ellison, er Microsoft ikke blot bankrøvere, men også burger-forbrydere.
- Microsoft bundler nu Windows med burgere, sagde Ellison med et smil på læben.
- Windows koster 4.000 dollars om året, og for det får man en burger hver dag. Derfor klager McDonalds, men Bill siger, at han har lov til at bundle software med burgere, og han har lige vundet en sag, der siger det samme. Burgere er en naturlig videreudvikling af Windows.
Bill Gates har ikke villet kommentere Ellisons udsagn, der hentyder til, at Microsoft har bundlet Explorer med andre programmer.
I øvrigt er det almindeligt kendt, at Ellison privat bruger Microsofts Outlook-mailprogram, så Oracle-chefen kommer nok ikke til at gå sulten i seng fremover.
Mindre profit
Oracle mærker i øvrigt, at selskabets kunder er lidt tilbageholdende for tiden. Det nuværende andet kvartal tegner til at blive dårligere end forventet, fordi Oracles største kunder er afventende.
- Vores største kunder kan godt udskyde indkøb et kvartal, og de kan også udskyde fornyelsen i to kvartaler, men derefter er de nødt til at foretage investeringen, fordi softwaren er afgørende for virksomhedernes evne til få forretningen til at køre, siger Larry Ellison, der understreger, at Oracle trods modgangen kommer ud med et milliardoverskud i kvartalet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere