Artikel top billede

BlackBerry-boss: Apple fortæller halve sandheder

Administrerende direktør Jim Balsillie fra RIM er den seneste i rækken af kritikere, der har svaret på Apples Steve Jobs kommentarer fra et pressemøde tidligere på ugen.

Computerworld News Service: Den ene af de to administrerende direktører for Research in Motion, Jim Balsillie, anklager nu Apple for at skabe et 'distortion field' og sprede halve sandheder, og han forudser, at selv Apples trofaste fans snart vil få nok af historierne.
 
Jim Balsillie er den seneste i en række af kritikere, der har svaret på de bemærkninger, som Steve Jobs fremkom med under virksomhedens regnskabsmøde mandag.

Steve Jobs brugte mødet til at kritisere konkurrenterne, heriblandt Android og RIM, og til at nedtone betydningen af den konkurrence, som de nye syv tommers-tabletcomputere vil give Apples iPad.
 
Jim Balsillie er sur over de tal, som Steve Jobs brugte til at sammenligne salget af forskellige telefoner, og han argumenterer desuden for, at både kunder og udviklere først og fremmest er interesserede i en mere åben platform, end hvad Apple kan tilbyde.
 
Steve Jobs kunne prale med et rekordhøjt salg af 14,1 millioner iPhones i løbet af det kvartal, der endte 25. september, og han sammenlignede det med RIM's salg af 12,1 millioner BlackBerry-enheder i løbet af det kvartal, der endte i august.

Størst efterspørgsel i september 
"Apple sammenligner et kvartal, der blev afsluttet i september, med RIM's kvartal, som sluttede i august, og det fortæller ikke hele historien, eftersom det ikke tager højde for det faktum, at efterspørgslen typisk er højere i september, end den er i sommermånederne," skriver Jim Balsillie i et blogindlæg.
 
Han spekulerer desuden på, hvordan Apple kan havde solgt så mange telefoner set i sammenligning med det foregående kvartal, hvor der kun blev solgt 8,4 millioner iPhones i alt.

Jim Balsillie foreslår, at de seneste tal kan være blevet hjulpet på vej af uopfyldte kundeefterspørgsler og ordrer, der stammer fra perioden før.
 

Strides om tablets

Selv om Steve Jobs ikke specifikt nævnte RIM's produkt som eksempel, er Jim Balsillie alligevel utilfreds med hans kritik af de kommende tablet-pc'er.  

En tablet med syv tommer skærm vil ikke være stor nok til at give en god brugeroplevelse, sagde Steve Jobs.
 
"Apple har gennemført omfattende brugertest af touch-skærme igennem mange år, og vi forstår os virkelig på det område," sagde han.
 
Skærmen på Apples iPad er 10 tommer.
 
Han sagde desuden, at "næsten alle de nye tablets af den type kører med Android-software."
 
RIM planlægger at udgive en syv tommer tablet, der skal køre med styresystemet QNS.
 
"De af os, der lever uden for Apples distortion field, ved, at syv tommer tablets vil komme til at udgøre en stor del af markedet," skriver Jim Basillie. Han mener selv, at RIM's understøttelse af Adobes Flash sammen med virksomhedens mere åbne tilgang til udviklerne, vil give selskabet en fordel på markedet.
 
Jim Balsillie forudser, at selv Apples fans vil reagere negativt på det, han opfatter som spin. "Som sædvanligt, når emnet er antenner, Flash eller salgstal, er der flere sider af historien, og før eller siden vil selv de folk, som befinder sig inden for distortion-feltet blive irriterede over de halve sandheder," skriver han.
   
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere