Artikel top billede

Google: Skift password to gange om året

Søgegiganten giver gode råd om sikkerhed i forbindelse med online-mailtjenesten Gmail. De gode råd gælder også andre online-tjenester. Læs om, hvordan du sikrer dig bedst muligt mod, at fremmede får adgang til dine online-tjenester.

Mange små virksomheder anvender online-systemer til håndtering af faktura, økonomi og mail.

Det er en stor hjælp i det daglige, da online-systemerne betyder, at de små virksomheder ikke behøver at have ansat en eller flere it-specialister til at installere servere og software, opgradere servere og software samt generelt sørge for at holde systemerne i luften.

Leverandørerne af online-systemerne stiller servere til rådighed og sørger for, at systemerne er tilgængelige stort set 24 timer i døgnet.

(Selvom de største online-udbydere som Google kan lave fejl, som betyder, at en virksomhedsdirektør ikke kan få adgang til sin email i mere end 11 dage)

Der er dog én ting, som de små virksomheder ikke må glemme om it: sikkerheden.

Det eneste, som beskytter virksomhedernes data og dokumenter mod at fremmede kan få adgang til dem, er brugernavn og password.

Får en fremmed kendskab til brugernavn og password til et eller flere af de online-systemer, som anvendes af en virksomhed, har den fremmede uhindret adgang til virksomhedens dokumenter og forretningskorrespondance.

Google giver en række råd om anvendelse af søgegigantens services, eksempelvis Gmail, som også er meget relevante for andre online-systemer.

Læs om rådene på næste side.

Googles gode råd om sikkerhed

Skift password

Generelt anbefaler Google at skifte password to gange årligt. Passwordet må ikke have været anvendt før, heller ikke på et andet website. Hvis du blot ændrer et tal eller et bogstav, er der tale om genbrug.

Undgå at anvende et almindeligt ord, men anvend en blanding af tal, bogstaver og specialtegn.

Når du glemmer dit password

Det kan ske, at du glemmer dit password til en online-tjeneste. Her er det vigtigt, at du ved, hvordan du får et nyt. Eksempelvis kan du bede om at få tilsendt et midlertidigt password til en email, som kun du har adgang til.
Alternativt kan du angive en spørgsmål/svar-kombination, som kun du kender, som kan gie adgang til et nyt password.
Det skal være enkelt for dig at huske, men svært for andre at gætte. 

Hvis du anvender et online-system til dit firma, er det ikke så smart, hvis dit sikkerhedsspørgsmål er "Hvad hedder dit firma?"
Den information er for nem at finde for hackere.

Tjek hvilke websites, der har adgang til dine data

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt fremmede har fået adgang til et online-system, skal du selvfølgelig straks skifte password. Men husk også at tjekke, hvilke websites der eventuelt har adgang til online-systemets data. I nogle systemer kan tredjeparts-websites autoriseres til at tilgå data på det pågældende website. Hvis fremmede har fået fingre i dit password, kan de have tilføjet tredjeparts-websites, der kan få adgang til dine data. Tjek om det er tilfældet.

Tjek om der er usædvanlig aktivitet på din Gmail-konto
Nogle online-systemer giver mulighed for at se, hvem der har sidst har haft adgang til systemet. Det er eksempelvis tilfældet med Gmail, hvor man kan se den seneste aktivitet, når man går ind i indstillinger for sin Gmail-konto og vælger "Detaljer i bunden af skærmbilledet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere