Artikel top billede

Frankrig vil betale unge for at høre lovlig musik

Europa-Kommissionen har netop godkendt en fransk plan om at subsidiere lovlig download af musik for unge mennesker.

Computerworld News Service: Den franske "Carte Musique"-plan vil forære franske statsborgere i alderen 12 til 25 knap 200 kroner (25 euro) til køb af musik på nettet via abonnementsservices.

Unge mennesker kan købe et 50 euro-kort for bare 25 euro, og de resterende 25 euro bliver altså betalt af staten.

Der har været bekymringer for, om planen kunne give problemer med de europæiske konkurrenceregler, men Kommissionen har nu givet grønt lys og siger, at initiativet ikke er konkurrenceforvridende.

Den franske regering forventes at lancere programmet inden for "de næste par uger," siges det i en udtalelse fra den franske kulturminister, Frédéric Mitterand. Det er noget senere, end Præsident Nicolas Sarkozy forestillede sig i en tale i januar.

Dengang talte han for, at staten skulle uddele tilgodebeviser på godt 1500 kroner, og at det skulle ske i løbet af sommeren.

Den europæiske konkurrencekommissær Joaquin Almunia roser initiativet og målsætningen bag.

"Vi ser meget positivt på den slags initiativer fra medlemsstaterne, der kan øge tilgængeligheden af musik på nettet til lavere priser for forbrugerne og gennem lovlige distributionskanaler. Online-musik er vigtig for internettets succes og for den økonomiske udvikling," sagde Joaquin Almunia.

Vil de store udbydere deltage?

Carte Musique er et led i kampen mod illegale downloads og meningen er, at de unge mennesker skal vænnes til at betale for online-musik gennem lovlige kanaler. Det bliver muligt at købe et kort per person per år, og den franske regering regner med at sælge en million kort om året.

Planen kræver, at de forskellige hjemmesider vil tilbyde enten rabat på musikkøbet, en udvidelse af abonnementsperioden eller bidrag til marketingsomkostningerne ved kortet.

Men eftersom reglerne samtidig siger, at udbyderne ikke må tjene mere end knap 40 millioner kroner på programmet, er der bekymringer for, om nogle af de største udbydere, som iTunes, FNAC og Amazon, vil nægte at deltage.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere