Artikel top billede

Klap lige hesten inden du virtualiserer din desktop

Desktop-virtualisering er super hypet i disse dage, hvor de store virksomheder slås om fremtidens kunder. Men er det så smart? Måske er det lige smart nok, mener dansk virtualiseringsekspert.

Det er godt nok smart, det man kan med desktopvirtualisering.

I løbet af årets Citrix Synergy event i Berlin blev det blandt andet demonstreret, hvordan man så let som ingenting kan flytte sin virtuelle desktop fra sin stationære PC over på en af Apples rør-og-føl-computere.

Desuden demonstrerede Citrix, hvordan man ved hjælp af selskabets XenClient, hvor hypervisoren er installeret direkte på klientmaskinen, kan dele klientmaskinens hardware mellem to virtuelle maskiner med direkte adgang til hardwaren.

Således var det muligt at køre to desktoppe på to forskellige skærme, som afspillede hver sin video i fuld 1080 HD opløsning.

Klap hesten

Smadder smart. Bestemt.

Men klap lige hesten, inden du sætter hele butikken over styr ved at investere i en fuldvoksen virtuel desktop infrastruktur (VDI).

Det er den konklusion, Rene Vester fra firmaet Conecto har til Computerworld, da vi møder ham i Berlin kort tid efter, at Citrix har løftet sløret for firmaets fremtidsvisioner for blandt andet virtuelle desktops.

Rene Vester blev sidste år udnævnt til Citrix Technology Profesional, som er en samling af industri-analytikere og tekniske folk, der arbejder med Citrix-teknologierne. Citrix Technology Profesional består af en lille gruppe mennesker, som Citrix kan sparre med omkring udvikling, produkter og roadmap.

Men selvom René Vester er stor fan af virksomhedens teknologier og da også er svært begejstret for flere af de visioner, firmaet fremlægger, så erkender han, at det på nuværende tidspunkt er begrænset hvor mange, der reelt set har behov for den fuldvoksne VDI-løsning.

"Sådan noget som at køre HD-film og 3D grafik er super godt, når man skal demonstrere teknologien, men der er ikke ret mange kunder, der har det store behov for det," siger han. 

Kog teknologien

Han mener derimod, at det er vigtigt, at man prøver at koge teknologien ind til benet og så finde ud af, hvad det er for elementer, man rent faktisk kan bruge til noget.

"Der er en masse gode visioner. Blandt andet i forhold til muligheden for at synkronisere virtuelle maskiner på en central server. Den udvikling er smart, fordi det kan spare en masse tid, hvis en bruger mister sin bærbare computer," siger han.

Desuden mener han, at der er forskel på, hvilke medarbejdere der vil have glæde af hvilke teknologier. Derfor giver det heller ikke mening for forretningen at udrulle det nyeste og smarteste til alle. Og for nogle brugere vil det være tilstrækkeligt med eksempelvis en tynd klient, der er koblet på en terminal service.

Derudover rejser understøttelsen af de mange forskellige mobile enheder et problem, der rækker udover serverrummet.

"Hvis du giver dine medarbejdere lov til at bruge eksempelvis iPads i forbindelse med arbejdet, hvem skal så supportere de forskellige mobile enheder? Hvis man ikke gør det klart, at det er medarbejderens eget ansvar, kan det hurtigt blive en stor ekstraudgift for organisationen," siger Rene Vester.

Læs også: Dine brugere skal ikke have for mange valg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere