Artikel top billede

Sådan vil Microsoft friste erhvervslivet med IE9

En hel stribe funktioner i den kommende Internet Explorer 9 skal appellere direkte til virksomhederne. Se her, hvordan du skal blive fristet.

Læs også:

Browserkrig: IE's markedsandel nu under 50 procent.

IE 9 skal få Microsoft tilbage i browserkampen.

Det er Microsofts håb, at erhvervslivet vil falde for Internet Explorer 9, som Microsoft håber kan bringe selskabet tilbage i browserkampen mod især Firefox og Google. Det kan du læse mere om her.

Et af midlerne til at appellere til virksomhederne er en stærkt forøget acceleration, lyder det fra Microsoft Danmarks såkaldte platform-evangelist, Bjarne B. Dollerup.

"Da en stor del af virksomheders interne it baserer sig på websider med JavaScript, så vil accelerationen give dem en fordel," nævner Bjarne Dollerup som eksempel.

Derudover peger han blandt andet på standardiseringen af HTML, simpliciteten og sikkerheden som fordele for virksomheder.

Eksempelvis er Smartscreen-filteret, som blandt andet blokker for malware og phishing-angreb, blevet udbygget.

Opdatering af browseren sker modsat tidligere udgaver af IE gennem mindre, løbende sikkerhedsopdateringer i stedet for én stor opdatering med et par måneders mellemrum.

Hvor skal vi hen nu?

Med implementeringen af HTML5 og nye teknologier er udviklingen af browserne ved at være kommet meget langt.

Og ifølge Bjarne Dollerup er det begrænset, hvad der kommer til at ske af udvikling i brugernes oplevelse.

"Den samlede HTML 5-pakke er en revolution, fordi alle de her ting har udviklet sig (delkomponenter som eksempelvis CSS, red.). Men jeg tror, it-branchen generelt er færdig med at lave de store landevindinger her," vurderer han.

"Vi er derhenne nu, hvor vi skal innovere på ting rundt om browseren, og på hvor god en oplevelse den er, som en integreret del af Windows frem for at sige, "jamen det er en browser'," siger han.

Og her det, at Internet Explorer 9 skal gribe bolden. Bjarne Dollerup vurderer browserens tre vinderparametre til at være accelerationen af grafik, accelerationen af scripts og integrationen med Windows 7.

Om det kan vende tabet af markedsandele, vil tiden vise, når den endelige browser frigives en gang næste år.

"Det er jeg sikker på, det vil. Netop fordi, at hvis det kan rykke på anseelsen, altså det faktum at vi opfører os ordentligt over for standardiseringsorganerne, og at vi bruger standardiserede formater og så videre, så vil det alt i alt have en forhåbentlig positiv effekt på vores markedsandel. Og det er vel egentlig også den rigtige måde at gøre det på," siger platform-evangelisten.

Læs også:

Browserkrig: IE's markedsandel nu under 50 procent.

IE 9 skal få Microsoft tilbage i browserkampen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere