Artikel top billede

Direktør: Derfor er det godt, at Visma er blevet solgt

Interview: June Mejlgaard Jensen er direktør for Visma, der for fem år siden boede i en kælder i Skovlunde. Nu er firmaet købt for 10 milliarder kroner. Og det er godt for Visma, mener hun.

Læs også: TDC-ejer køber Visma for 10 milliarder kroner.

Det er som et springbræt til et marked uden for Norden, at dansk-norske Visma søndag blev købt af den amerikanske kapitalfond Kohlberg Kravis og Roberts (KKR) for mere end 10 milliarder kroner.  

Det mener June Mejlgaard Jensen, administrerende direktør i Visma i Danmark.  

Firmaet, som du kan læse mere om her, er ifølge direktøren blandt de få it-firmaer i Norden, der både leverer software og it-services.

Og derfor kan det blive en fordel at være en del af den store amerikanske kapitalfond. 

"Jeg kunne da forestille mig, at en af de ting, der kommer ud af det her er, at vi kommer ud over Norden," siger June Mejlgaard Jensen.  

Egne vækstkrav højere end ejers

Hun fortæller, at den nye ejer, kapitalfonden Kohlberg Kravis og Roberts (KKR), ikke har fremsat krav om vækstrater for Visma i forbindelse med købet.

Firmaets strategi har hele tiden været vækst, og det er formentlig dette, som har gjort Visma attraktivt for kapitalfonden.  

"Vi har jo en strategi, som hedder vækst. Og den har vi tænkt os at følge. Vi har i forvejen skrappe krav til os selv omkring strategi og indtjening. Så jeg tror ikke, de bliver meget skrappere," siger June Mejlgaard Jensen.

Kapitalfondenes verden med vækstkrav er da heller ikke fremmed land for den norsk-danske it-virksomhed med 390 ansatte i Danmark. Således er kapitalfonden HG Capital tidligere storaktionær, men beholder stadig omkring 17 procent af aktierne i selskabet.  

Ingen nedskæringer - mere vækst

June Mejlgaard Jensen fortæller, at firmaet på ingen måde forventer nedskæringer som følge af opkøbet. Tværtimod forventer hun mere vækst. Omkring 12 og 15 procent til næste år, fortæller hun.  

June Mejlgaard Jensen regner med at Kohlberg Kravis og Roberts (KKR), der også ejer telegiganten TDC, beholder Visma mellem fire og seks år før selskabet igen sælges videre.

Det udsætter samtidig en planlagt børsnotering på Oslo Børs, der ville have fundet sted i marts 2011. 

"Der er ingen tvivl om, at det er udskudt på ubestemt tid. Det var fordi vi gik mod en børsnotering på den norske børs, at nogen bød ind," siger June Mejlgaard Jensen. 

Business as usual

June Mejlgaard Jensen fortæller, at hun i forbindelse med handelen har fortalt firmaets ansatte, at forretningen fortsætter som den plejer.  

"Og så skal man da heller ikke tage fejl af, at vi er stolte af at være en del af de største teknologiopkøb, der har været i Norden. Det skal vi brande os rigtig godt med, også internt i organisationen," siger June Mejlgaard Jensen. 

Hun ser handelen som et frisk pust efter en tid, hvor alle kan mærke, at det i øjeblikket er sværere at handle med kunder end det har været.  

"Hvis nogen for fem år siden havde fortalt os, at vi i dag fra en kældervirksomhed i Skovlunde ville være en del af en amerikansk børsnoteret investor, så tror jeg alle sammen vi havde grinet lidt," siger June Mejlgaard Jensen.

Læs også: TDC-ejer køber Visma for 10 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere