Artikel top billede

Mozilla forvandler mobil til pc med stor skærm og tastatur

De trykfølsomme skærme på smartphones er smarte, men ikke velegnet til meget tastearbejde. Og den lille skærm?
Se koncept-telefonen, der elegant tilføjer et ordentligt tastatur og en ordentlig skærm til en lille mobil. Den kan vende op og ned på markedet for mobiltelefoner - og dit arbejde.

Som Business Center tidligere har beskrevet, kan mobiltelefoner i dag betragtes som en lille computer og håndtere mange opgaver, som før krævede en rigtig computer.

Men hånden på hjertet; skærm og tastatur er simpelthen ikke godt nok til rigtigt arbejde.

Derfor anvender VVS-manden stadig desktop-pc'en derhjemme til registrering af stort vareforbrug, fremfor sin mobiltelefon, der ellers har et program, der kan håndtere den slags.

Nu har Mozilla, der mest er kendt for Firefox-browseren, barslet med en koncept-telefon, som forvandler mobiltelefonen til en computer med stor skærm og stort tastatur.

Koncept-telefonen er en fritidsbeskæftigelse for en designer, der er medlem af Mozilla Labs' community.

Seabird er designer Billy Mays vision om en telefon, som sigter efter at imødegå nogle af de frustrationer, som folk oplever, når de anvender små tekniske apparater.

"Mens mobile CPU'er, forbindelsesteknologierne og udviklingsplatformene begynder at nærme sig den samme anvendelighed som ved desktoppe, er det blevet mere og mere tydeligt, at muligheden for at indtaste information sakker bagud," skriver han i et blogindlæg hos Mozilla Labs.

Projektion af skærm på væg og tastatur på bord

Seabird har to indbyggede pico-projektorer. Når telefonen er placeret i en dock, kan den projicere sin skærm op på en væg i nærheden, mens den projicerer et virtuelt tastatur i fuld størrelse ned på det bord, den står på.

Det giver mulighed for virkelig at tage hjemmekontoret med ud til kunderne, uden at man skal tage en hel bærbar med.
 
Brugeren kan således bruge det virtuelle tastatur i stedet for det lille skærmtastatur eller det ofte lige så lille fysiske tastatur, som mobiltelefoner er udstyret med.

Telefonen har også en dongle i ryggen, som kan tages ud. Herefter kan den bruges som bevægelsesfølsom fjernbetjening til at interagere med elementer på skærmen.

Løsningen gør det ifølge May muligt for brugerne at "panorere og zoome i et 3D-rum."

Oplades trådløst

De to pico-projektorer på siderne af telefonen kan også bruges uden docken til at projicere et halvt tastatur hver - en halvdel på hver side af telefonen.

Seabird indeholder andre standardkomponenter såsom et kamera på otte megapixel, et 3,5 millimeter mini-jackstik til hovedtelefoner og en mini-USB-port.

May forestiller sig, at telefonen kan oplades trådløst.

Koncepttelefonen er bygget på Android og har en usædvanligt kurvet facon. Med en flad overside uden fysiske knapper bliver den helt tynd for neden, mens den på bagsiden buler ud øverst i en organisk runding.
 
Denne bule på bagsiden hæver projektorerne nok til, at de kan projicere billeder ned på den overflade, telefonen ligger på.

May fandt på konceptet som en del af Mozilla Labs Concept Series, som udfordrer enhver til at udvikle koncepter relateret til brug af browsere og nettet.

Selvom Mozilla sørger for at gøre det klart, at organisationen ikke har nogen hensigter om at udvikle en telefon, er teknologierne i dette koncept enten allerede tilgængelige eller vil blive det ikke synderlig langt ude i fremtiden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere