Artikel top billede

Intels sikkerhedsplan løser ikke problemet

Hardware-assisteret sikkerhed i Intel-chip løser ikke sikkerhedsproblemerne. Strategien flytter bare truslerne, mener it-sikkerhedsekspert.

Intel vil med hardware-understøttet sikkerhed bestemme, hvilken kode, der må køre på firmaets chip. En løsning, som potentielt kan true sikkerhedsmarkedet og gøre alle andre antivirus-firmaer end det Intel-ejede McAfee arbejdsløse.  

Det fortalte firmaets topchef Paul Otellini mandag på årets Intel Developer Forum i San Francisco. 

Løser ikke sikkerhedsproblemer

Men selvom Intels nye sikkerhedsstrategi er et godt skridt på vejen mod en sikrere verden, frygter Peter Kruse fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS ikke at blive arbejdsløs.  

"Nu siger de godt nok, at de vil lave en ny arkitektur, hvor kun applikationer, man har tillid til, kan få lov at køre. Men hvordan adskiller det her sig fra reputation services?" spørger Peter Kruse. 

Han peger på, at netop reputation services bygger på, at man arbejder ud fra en liste, hvor man kender programmerne og leverandørerne og på denne baggrund uddeler en høj score, så der er mindre risiko for, at man kommer til at flagge dem som falske positiver.  

"Vi løser ikke problemet på denne her måde. Der vil være andre måder, hvorpå man kan kanalisere skadelig kode ind," siger Peter Kruse.  

Malware kan omgå godkendelse

Et scenario er, ifølge Peter Kruse, at brugeren ikke har opdateret sit system, og en skadelig kode bliver kørt gennem drive-by-kode fra en fjendtlig hjemmeside e-mail eller Instant Messsaging. Slipper den ondsindede kode igennem antivirus-programmet, vil den første mission være at udslette antivirus-programmet, forklarer Peter Kruse.  

"Hvordan vil Intel placere koden et sted, så de ikke risikerer, at deres program bliver slået ihjel? Og hvis de placerer sig på eksempelvis cpu-niveau eller i ram'en, hvordan vil de så sikre sig at andre ikke skubber data op i lageret og laver fiksfakserier med deres antivirus herfra," spørger Peter Kruse.

Eksemplerne understreger, ifølge Peter Kruse, at Intels nyudmeldte sikkerhedsstrategi har mange ubesvarede spørgsmål. 

"Der er masser af angrebsmuligheder," siger Peter Kruse.

Frygter ikke arbejdsløshed

Ifølge Peter Kruse fremviste en medarbejder fra sikkerhedsfirmaet F-Secure på en CARO-konference (Computer Anti-Virus Research Organization) i sommers, hvordan malware systematisk kan signeres digitalt for at omgå netop sikkerhedsmekanismerne mod afvikling af ondsindet kode på mobiltelefoner.  

Peter Kruse mener, at Intel med den nye sikkerhedsstrategi blot flytter problemstillingen et nyt sted hen, hvor der findes andre mulighed for at angribe computerens styresystem. I øjeblikket er der eksempelvis rige muligheder for at angribe styresystemerne gennem tredjeparts-programmer.  

"Jeg ser ikke mig selv som arbejdsløs de næste par år. Længere tør jeg ikke kikke ind i krystalkuglen, for udviklingen går stærkt. Men jeg gætter på, at der kommer nye udfordringer i takt med nye teknologier," siger Peter Kruse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere