Her er HTC's to nye super-mobiler

HTC er klar med to nye versioner af den populære Desire. Mobilerne kan fjernstyres via nettet, hvis de er blevet væk eller stjålet. Desuden byder telefonerne på en række forbedringer - se her hvilke.

I foråret lancerede HTC den populære mobil Desire, men allerede nu er to nye udgaver klar. De hedder HTC Desire HD og HTC Desire Z.

HTC Desire HD har de bedste specifikationer og kan prale med en 4,3-tommers touchskærm med en opløsning på 480 gange 800 pixel. Motoren er Qualcomms nye Snapdragon 8255-processor på 1 GHz.

Tidligere har HTC ikke ligefrem været kendt for at producere overbevisende kameraer i sine mobiler, men Desire HD kan prale med et kamera med dobbelt blitz og mulighed for at tage fotos i en opløsning på otte megapixel.

Videooptagelser foregår i HD i 720p - det svarer til en opløsning på 1280 gange 720 pixel.

Som en bonus er mobilen udstyret med HTC Fast Boot, der forkorter opstartssekvensen, så man hurtigere er klar til at foretage et opkald eller tjekke mail, efter at man har tændt telefonen. Nogen letvægter er mobilen ikke med sine 164 gram med batteri.

Med rigtigt tastatur

HTC har med den anden model, Desire Z, skabt en mobil med et QWERTY-tastatur, der kan slides frem. Tastaturløsningen er formentlig målrettet dem, som stadig ikke er blevet venner med de trykfølsomme mobilskærme.

Mobilen er ikke så hårdt pumpet som Desire HD, og den må nøjes med et fem-megapixel kamera.

Skærmen er 3,7 tommer og - trods tastaturet - trykfølsom, og opløsningen er 480 gange 800 pixel. Desire Z kan også optage HD i 720p, mens kampvægten er helt oppe på 180 gram med batteri.

Processoren er 800 MHz, og dermed lidt langsommere end Desire HD.

Begge mobiler er i butikkerne til oktober, og prisen uden abonnement for HTC Desire HD er 4.200 kroner, mens HTC Desire Z koster 4.000 kroner.

Forbedret korttjeneste

Telefonerne kører Android, Googles mobile styresystem, men brugergrænsefladen er ligesom på tidligere modeller HTC's egenudviklede HTC Sense.

Formålet er at gøre det nemmere for brugeren at jonglere med småprogrammer og få mere ud af mobilens avancerede funktioner uden at være professor ved IT-Universitetet.

Med de nye modeller er HTC Sense blevet opgraderet på en række punkter, som blandt andet byder på forbedrede muligheder for at optage, skabe, dele og behandle multimedieindhold.

Desuden er brugergrænsefladen udstyret med funktionen HTC Location, der er en ny og anderledes måde at bruge internetbaserede korttjenester.

Ifølge HTC får brugeren øjeblikkelig adgang til kort uden at skulle vente på, at kortmaterialet bliver downloadet - og uden at skulle betale for dataroaming. Det lyder lovende, men hvordan det fungerer i praksis, må vi vente med at få svar på til en egentlig test.

HTC Sense er også forberedt på, at flere er begyndt at bruge deres mobiler til at læse længere tekster. Derfor er de nye telefoner udstyret med en mobil e-læser, som kan bruges til fremhæve afsnit og tilføje noter. E-læseren virker blandt andet med e-boghandlen Kobo.

Fjernstyr din mobiltelefon

HTC Desire HD og HTC Desire Z virker desuden med HTCSense.com, som gør det muligt at få kontakt til mobiltelefoner, der er forsvundet eller stjålet.

Ifølge HTC vil det være muligt at finde en telefon, der er blevet væk, ved at få den til at ringe højt, selv om den er sat på lydløs. Desuden er det muligt at få et kort over, hvor telefonen befinder sig.

Hvis en tyveknægt har fået fingre i din nye telefon, kan du endda via nettet få kontakt til mobilen og låse den, samt viderestille opkald og sms-beskeder.

Det er også muligt at slette personligt indhold fra mobilen - selv om du sidder foran din computer.

Mulighederne for at fjernstyre mobiler på denne måde har eksisteret længe, men det har primært været softwareløsninger, man selv skulle købe og installere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere