Læs også: Internettet kan blive meget vildere end i dag
Da teknologi-forskeren Robert Kahn i 1972 begyndte at arbejde for det amerikanske forsvars ARPA-afdeling (Advanced Research Projects Agency), skulle han være med til at forandre verden for bestandigt.
For allerede i efteråret 1972 demonstrerede han første version af ARPANET, forgængeren til dagens internet, med 40 computere sat sammen i et netværk.
Herefter gik han i gang med udviklingen af internettets kerne-protokoller TCP/IP, hvor han siden fik hjælp fra Vinton Cerf.
De to herrer står i dag som faddere af det internet, som siden begyndelsen af 1970'erne er blevet farvelagt, speedet up og blevet allemandseje.
I dag - torsdag - er Robert Kahn inviteret som gæstetaler på IT-Universitetet i København, hvor han ikke vil dvæle særlig meget i anekdoterne, men i stedet tale om fremtidens internet.
Netværksteknologi
Inden eftermiddagens tale afslører han dog over for Computerworld, at han dengang for knap 40 år siden ikke havde nogen deciderede ambitioner om at opfinde internettet, men "bare" syntes, netværksteknologien var spændende.
"Internettet har udviklet sig udover vores grundforskning, og jeg havde ingen fantasi til at forestille mig, hvor meget det egentlig har kommet til at betyde. Vi vidste bare, at der lå et kæmpepotentiale i netværksteknologien, hvor interessant ting kunne blive opfundet," konstaterer han tørt uden nogen form for nostalgi i stemmen.
Samme internet i 40 år
"Men når det er sagt, så er teknologien grundlæggende den samme som for 40 år siden. Det er omgivelserne, der i høj grad har ændret sig," siger han.
Han fremhæver, at der i 1970'erne ikke fandtes pc'er, men i stedet kæmpecomputere til millionvis af dollar.
Trådløse forbindelser, mobile enheder og grafiske brugergrænseflader var andre opfindelser, som man kun kunne få øje på i en krystalkugle.
Netværksforbindelserne var heller ikke noget at råbe hurra for.
Robert Kahn, Vinton Cerf og andre forskere måtte slå sig til tåls med hastigheder på omkring 50 kilobit per sekund, da de skulle teste de første datapakker i netværksforbundne computere.
"Vi kunne siden nå op på hastigheder på 100 kilobit per sekund, når vi skød signaler fra bjergtoppe, hvor der ikke stod forhindringer i vejen," siger han.