Artikel top billede

Danmark bør have et nyt teleforlig, mener Teleindustriens nye direktør, Jakob Willer. "Ingen politikere kan for alvor huske, hvad der står i det, og ingen har i dag et ejerskab til det forlig," siger han. Foto: Torben Klint

I dag får den danske telebranche ny direktør

Interview: Telekommunikationsindustriens nye direktør, Jakob Willer, skal ikke ud og banke sine synspunkter fast med kølle. Fredelig, seriøs dialog skal sikre ordentlige rammebetingelser for telebranchen.

Læs også: Ny telechef: Blind konkurrence skadelig for branchen.

"Jeg er ikke den, der altid taler med store bogstaver og svinger køllen alt for hårdt. Denne branche bliver glimrende hørt alligevel. Jeg vil dialogens vej."

Sådan lyder det fra Telekommunikations industriens nye direktør, som indtager direktørposten i Telekommunikations-industrien netop i dag.

39-årige Jakob Willer har et solidt branchekendskab fra sine 13 år i IT- og Telestyrelsen (ITS), hvor han har været med til at udforme regler og bestemmelser, som har gjort dele af telebranchen rigtig rasende, og andre dele rigtig glade.

"Jeg har fra regulatorisk side lavet en hel del ting, som har været lidt upopulære i branchen," griner han.

Tunge sager

I ITS' markedskontor, der regulerer konkurrenceforholdene på telemarkedet, har han i sine fire år som kontorchef haft mange sager med TDC, Telenor, Telia og alle de andre teleselskaber, hvor uenigheden har været stor.

Han var med til at udforme samtrafikreguleringen, og har truffet afgørelser om TDC's samtrafikpriser.

"Det var tunge sager, der havde stor betydning for konkurrencevilkårene i telemarkedet," siger han.

God fornemmelse for interesser

Han har også været chef for direktionssekretariatet i ITS med ansvar for relationerne til EU, hvor han stod i spidsen for den danske del af det internationale samarbejde om priser på roaming, der udmøntede sig i den fælleseuropæiske regulering mod de høje priser.

Da Højhastighedskomiteens rapport blev skrevet, var det Jakob Willer, som stod i spidsen for sekretariatet, sammen med repræsentanter for hele branchen.

Det har givet ham en god fornemmelse af, hvad selskabernes interesser er, mener han.

"De kvalifikationer, jeg har med mig, er i høj grad den fornemmelse for, hvor teleselskaberne er uenige, og hvor der kan skabes enighed."

Fordampet forståelse

Nu skal han samle teletropperne som branchens talsmand. Det er en udfordring, han glæder sig til at tage op.

"Jeg har en meget professionel tilgang til denne branche, som jeg i øvrigt holder meget af. Det er den vigtigste infrastruktur for Danmark som samfund overhovedet. Det betyder meget for alle mennesker. Vores arbejde og vores privatliv er dybt, dybt påvirket af denne industri og dens produkter," siger Jakob Willer.

Han vil tage udgangspunkt i teleindustriens fælles interesser, og dem er der mange af, mener han.

"Vi skal ikke diskutere TDC's samtrafikpriser, for det bliver vi ikke enige om alligevel. Vi skal se på de rammebetingelser, der gør det attraktivt at være teleselskab i Danmark."

Den politiske scene bliver hans arbejdsplads.

"Jeg skal forklare politikerne, hvorfor denne industri er så vigtig. Jeg tror godt, politikerne forstår, at teleindustrien er vigtig. Men de har nok svært ved at se, hvad de faktisk kan gøre," siger han, og ærgrer sig over de sager om uigennemskuelige gebyrer og dårlig kundeservice i telebranchen, der jævnligt dukker op i pressen.

"Når der er sager med gebyrer og afgifter, som er for høje, fordamper den politiske forståelse for industriens rammebetingelser på et øjeblik, og så handler det hele om forbrugerbeskyttelse og regulering. De sager betyder, at man lidt for hurtigt tyer til indgreb," mener Jakob Willer.

Ny telechef: Blind konkurrence skadelig for branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere