Artikel top billede

IBM klar med sin største Unix-server nogensinde

IBM er klar med sin allerstørste Unix-server nogensinde. Den kan skaleres helt op til 256 kerner.

Computerworld News Service: IBM har styrket sin Unix-forretning med et nyt system baseret på virksomhedens Power7-processorer, heriblandt en server til større virksomheder, der kan skaleres op til 256 kerner.

Power 795 er IBM's største Unix-server til dato.

Den er målrettet virksomheder, der kører med store database-applikationer, eller som gerne vil konsolidere arbejdet fra flere Unix eller Linux-servere på et enkelt system ved hjælp af IBM's virtualiseringssoftware PowerVM.

IBM lancerer adskillige low-end Power7-baserede servere, hver med en eller to processorer.

Sammen med det mid-range system, der blev lanceret tidligere på året, fuldender de nye servere dermed IBM's Power7-linje.

Alle de nye systemer vil blive solgt med Linux, IBM's AIX eller styresystemet i (i er det nye navn for IBM's i5/OS).

De vil skulle konkurrere med Unix-servere fra Hewlett-Packard og Oracle, som overtog Suns hardware-forretning i forbindelse med opkøbet tidligere i år.

Ikke mange potentielle købere

Der er ikke mange virksomheder, der har behov for en boks på størrelse med 795 til at køre en enkelt applikation.

IBM regner da også med, at de fleste kunder vil bruge serveren til konsoliderings-projekter, som kan reducere energi-forbruget og spare gulvplads i serverrummet, fortæller Steve Sibley, som er IBM's worldwide marketing manager for Power systems.

Den eksisterende boks kan opdeles i 254 partitioner, men IBM fortæller, at virksomheden vil øge det antal til 1000 næste år, når man har gennemført de nødvendige tests. "Man skal nok bruge firmware til det, men lige nu forventer vi ikke, at kunderne skal gøre noget," sagde Steve Sibley.

795'eren indeholder 8TB hukommelse og anvender otte processor-"bøger," som IBM kalder dem, hver med fire Power7-processorer.

Bøger oven på et Power 695-chassis

Hver chip indeholder otte processor-kerner, hvor Power6 til sammenligning havde to, og IBM fortæller, at de nye processorer er kompatible med Power6-baserede servere.

Det betyder, at kunderne kan lægge Power7-bøger på et eksisterende Power 695-chassis uden behov for andre opdateringer, forklarer Steve Sibley.

Råt marked

IBM lancerer systemet på et råt marked. Salget af Unix-servere for nedadgående, og omsætningen er faldet med 22 procent mellem 2008 og 2009, til godt 78 milliarder kroner, oplyser IDC.

Analysevirksomheden forventer, at markedet vil få det lidt bedre i løbet af i år og næste år.

IBM har klaret krisen bedre end konkurrenterne. Det er den virksomhed, der har solgt mest Unix-udstyr i løbet af de sidste tre år, fortæller IDC.

Selskabet har desuden udvidet sin markedsandel til 40,3 procent, sammenlignet med HP's 26,2 procent og 25,3 procent for Sun.

De nye systemer kan måske være med til at styrke den position. "I forhold til hardware er der ingen tvivl om, at IBM er ledende på rå performance," siger Dan Olds, der er principal analyst hos Gabriel Consulting.

Men stadigvæk, IBM's vækst er kommet i en periode, hvor der har været en del tumult blandt rivalerne, siger IDC-analytikeren Jean Bozman. HP har flyttet kunder fra virksomhedens PA-RISC-chip til Intels Itanium-processor, og Suns fremtid var uvis i lang tid, mens opkøbet blev forhandlet færdigt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere