Tidligere på ugen kom det frem, at producenten bag BlackBerry-telefonerne, Research In Motion (RIM), har valgt at bøje sig for pres fra Saudi-Arabien og nu vil opstille en server i landet efter trusler om lukning af selskabets tjenester.
Sagen er opstået, fordi data fra BlackBerry-mobilerne bliver sendt krypteret til servere i Nordamerika, og dermed har myndighederne i det enkelte land ikke adgang til de data, som sendes i netværket.
Men knap har RIM fået taget hånd om problemerne i Saudi-Arabien, før et andet land, Indien, står klar med et nyt pres.
Frygter for landets sikkerhed
Indien truer ifølge nyhedsbureauet Reuters med midlertidigt at lukke ned for BlackBerry-telefonerne i landet, hvis selskabet bag ikke ikke tager om de nationale sikkerhedsbekymringer, der er.
Her til morgen skal repræsentanter fra den indiske regering og teleoperatører forsøge at nå til enighed, skriver Reuters.
En repræsentant fra regeringen skal have udtalt, at man vil bede mobiloperatørerne spærre for beskeder og e-mails sendt via BlackBerry-enheder, hvis der ikke findes en løsning.
Baggrunden for det indiske press på RIM er, at man frygter, at den krypterede kommunikation kan misbruges til militante aktiviteter.
Da sagen om BlackBerry-telefonerne i Saudi-Arabien begyndte for nogle uger siden, afviste RIM i første omgang at føje kravene om at give adgang til BlackBerry-telefonernes krypterede data, der bliver sendt til servere i Nordamerika.
Senere valgte man altså alligevel at indgå en aftale med oliestaten.
Til trods for at sagen har præget business- og it-medierne hen over sommeren, er der ingen information at finde om de aktuelle begivenheder på BlackBerry-selskabets hjemmeside.
Flere køber BlackBerry
I analysehusets IDC's seneste tal for mobilmarkedets udvikling i første kvartal var det specielt BlackBerry-telefonerne, der klarede sig godt.
Nokia er fortsat førende på verdensmarkedet og solgte 108 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Samsung sidder på andenpladsen med 64 millioner solgte mobiltelefoner efterfulgt af LG Electronics, der solgte 27 millioner, samt RIM og Sony Ericsson, der solgte henholdsvis 10,6 og 10,5 millioner mobiltelefoner.
RIM kom ifølge IDC med i top fem for første gang og erstatter således Motorola, som solgte 8,5 millioner enheder.
IBC påpeger, at RIM er den eneste af de fem største mobilproducenter, der udelukkende sælger smartphones, hvilket gør, at denne virksomhed har den højeste gennemsnitlige salgspris blandt disse leverandører.
I første kvartal var virksomhedens mobiler BlackBerry Curve 8520 og Bold 9700 populære i mange lande.