Artikel top billede

Foto: Janie Behrensdorff (Foto: Janie Behrensdorff)

Sommerfavoritter: Teknologier skal tale sammen

Kenneth Lau Rentius, CIO i Banedanmark, giver her hans bud på tre teknologier, som han mener bliver banebrydende, plus en lille personlig bonus-favorit, der kan sikre dig fantastisk kaffe.

Kenneth Lau Rentius fra Banedanmark er som mange andre CIOs tosset med teknologier.

Her giver han et bud på de tre teknologier, som han forventer sig en masse af i fremtiden. Fælles for dem er, at de benytter eksisterende teknologier på en ny måde.

Derudover kommer han med en lille personlig bonus-sommerfavorit, som ikke er specielt teknologisk, men som til gengæld er blevet en passion for ham.

Intelligent trafikinformation

Den første teknologi, som Kenneth Lau Rentius ønsker at nævne, er intelligent trafikinformation. Intelligent trafikinformation handler om at få allerede eksisterende teknologier til arbejde sammen.

"Jeg har en vision om, at jeg en dag kan blive vækket af min mobiltelefon, som har tjekket mine aftaler i min kalender, har fundet en rute til at komme hen til dem, og så kommer med forslag til transportmidler, jeg med fordel kan bruge for at nå de forskellige møder i løbet af dagen," siger Kenneth Lau Rentius.

Han mener dermed, at transporten kunne blive langt mere effektiv, end det er tilfældet i dag, hvis teknologierne kunne arbejde sammen.

"Rejseplanen og andre muligheder, der findes i dag, kræver, at man selv er meget aktiv. Derfor er det næste skridt at gøre det mere automatisk og intelligent," siger Kenneth Lau Rentius.

Samtidig ville det også give brugerne mulighed for på forhånd at vælge, hvilke parametre der er vigtige for dem, når de skal transporteres.

"Det kunne være, at man gerne ville komme hurtigst frem, ville køre mest i bil, have den korteste tur eller den billigste," forklarer Kenneth Lau Rentius.

Intelligente netværk

Noget andet, som Kenneth Lau Rentius ser frem til, er mere intelligente netværk til kommunikation, når han for eksempel bruger sin smartphone.

"I stedet for at have et enkelt selskab med et abonnement, der tilknytter sig en enkelt teknologi, så skulle man have nogle abonnementer, hvor telefonen selv valgte, hvad der var billigst, eller hvad der gav den bedste dækning," siger Kenneth Lau Rentius.

Det ville betyde, at du kunne stå et hvilket som helst sted, og når du så tager mobiltelefonen for at ringe op, vælger telefonen selv den bedste teknologi eller den bedste operatør.

"Hvis den er i nærheden af for eksempel en WiFi-forbindelse, så bruger den det til at ringe op," siger Kenneth Lau Rentius og uddybber:

"Jeg kunne godt tænke mig, at vi i højere grad brugte teknologierne på tværs i stedet for at isolere dem. Som bruger er du jo ligeglad, om det er mobiltelefoni, WiFi eller hvad det nu måtte være, der sender mine data eller tale."

Unified commucations bringer folk sammen

Den tredje teknologi, som Kenneth Lau Rentius fremhæver, er unified communications, der handler om at samkøre al kommunikation i en virksomhed.

Det kan være e-mail, telefoni, beskeder, chat og videokonferencer, som bliver samlet i ét system, og som er til rådighed på alle de enheder, som en virksomhed vælger at bruge.

"Det, at jeg kan have al kommunikation til et sted samlet i én løsning, gør, at jeg for eksempel kan åbne mine telefonbeskeder fra min e-mail-indbakke og videresende dem," siger Kenneth Lau Rentius.

Han mener, at fordelene ved unified communications for alvor kan opnås, hvis virksomheder ser det som en del af deres strategi.

"Unified communications slår for alvor igennem den dag, vi er klar til at tænke det ind i arbejdsprocessorne," siger Kenneth Lau Rentius.

Blandt andet nævner han, at der også skal arbejdes med kommunikationen ud af huset, så når en virksomhed laver en kontrakt med en leverandør, så designes det også, hvordan de to virksomheders systemer kan tale sammen, og hvordan kommunikationen skal foregå.

I Banedanmark, hvor Kenneth Lau Rentius er CIO, arbejdes der med at implementere en unified communications-løsning fra Microsoft.

"På den måde kan vi bringe vores medarbejdere, der sidder rundt omkring i landet meget mere sammen i deres kommunikation og samarbejde," fortæller Kenneth Lau Rentius.

Bonus: Og om lidt er kaffen klar
Selvom teknologierne fylder meget for Kenneth Lau Rentius, sætter han også stor pris på noget så simpelt som en kop god kaffe.

"Enhver god dag starter med en god kop kaffe. Jeg nyder meget at riste min egen kaffe, for så ved jeg, at jeg får helt frisk kaffe," forklarer Kenneth Lau Rentius.

Så derfor lyder hans anbefaling til andre, at de bør droppe den kedelige termokande-kaffe.

"Da jeg fandt ud af, hvordan en rigtig kaffe skal være, åbnede der sig en helt ny verden for mig," siger Kenneth Lau Rentius.

Med tiden er han blevet så optaget af at lave kaffe, at det er blevet en passion for ham.

"Jeg kunne også have en passion for rødvin, men når jeg skal ud køre bil, så er passionen for kaffe langt bedre," bemærker Kenneth Lau Rentius med et smil på læben.

Han synes hele processen omkring kaffe-brygning er spændende, og det gør, at han nyder kaffen mange gange. Fra at vælge kaffen, hvor den skal komme fra, hvilke smags-nuancer den skal have, til at riste, male og brygge den - for til sidst at drikke den.

Hvis andre skulle få mod på at give sig i kast med kaffebrygning, så anbefaler Kenneth Lau Rentius den australske bønne Skybury.

"Den har lidt en nødde- og chokolade-smag, som er et stort hit hos mig," siger Kenneth Lau Rentius.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere