Artikel top billede

It-afdelinger flytter lav-risiko tjenester til skyen

It-afdelinger fortsætter med at bevæge sig med forsigtighed, når det handler om cloud computing, viser resultater fra en ny undersøgelse udført af TPI.

IDG News Service: Outsourcing konsulentvirksomheden TPI spurgte 140 it-beslutningstagere i virksomheder om deres syn på cloud computing og planer om det, og undersøgelsen viste, at fire af fem firmaer overvejer cloud-løsninger. Tre af fem er faktisk ved at implementere dem.

Disse organisationer, som flytter nogle af deres it-tjenester til skyen, gør det med små pilotprojekter eller tjenester med lav risiko, fortæller Kevin Smilie, der er leder af TPI's nye afdeling for cloud computing-forretningsløsninger.

"De er ikke overbeviste om, at disse cloud-tjenester er klar til de høje krav fra deres kerneaktiviteter," fortæller Smilie og fortsætter:

"De tester ikke-kritiske portioner af deres infrastruktur for at lære om cloud-tjenester og deres styring af dem, mens de begrænser de operationelle risici."

Mens cirka halvdelen af respondenterne overvejede server- og desktop-virtualisering, cloud-baserede lagringstjenester og hosted e-mail- og messaging-programmer, så er de mere forsigtige med at flytte kerneforretningens systemer ud i skyen. Kun 10 procent brugte skyen til ERP, og kun syv procent diskuterede ifølge TPI vertikale cloud-baserede industriapplikationer som eksempelvis sygefraværssystemer eller flyreservationssytemer.

"Disse tjenester er simpelthen så vigtige for klienter til at flytte det ud i skyen så tidligt i udviklingen af cloud computing," siger Smilie.

Top-bekymringerne ved skyen

TPI-undersøgelsen viser, at it-køberes overordnede bekymringer ved cloud computing:

- utilstrækkelig eller uklar datasikkerhed (79 procent)
- regulatoriske krav, der skal overholdes (50 procent)
- forhold omkring forretningens fortsatte drift ved nedbrud eller katastrofeberedskab (50 procent)
- integration med tidligere systemer (49 procent)

Dem, der har taget cloud computing-tilbuddene inden for ERP og vertikale industriapplikationer til sig, har gjort det af en enkelt grund, fortæller Smilie; for at spare penge.

"Selskaber har brugt enorme mængder af kapital og driftsudgifter på at vedligeholde disse systemer over flere år. Nu, hvor de har fået valget, vil de ikke fortsætte den adfærd," siger han.

Smilie fortæller, at de fleste kunder vil vælge private cloud-løsninger for mission-kritiske applikationer for at afbøde for risici, mens de vil flytte deres softwareinvesteringer fra kapital til driftsomkostninger.

"Klienter ønsker cloud-tjenester, som vil opfylde deres forretningsbehov til færre omkostninger med de tjeneste- og sikkerhedsniveauer, der er i erhvervslivet. Generelt får de ikke det i den offentlige cloud-sfære," siger Smilie.

Udbydere af it-tjenester reagerer med private cloud-tjenester designet til at adressere de behov, som forsigtige it-købere har, siger Smilie.

"Offentlighedens cloud-koncept startede hos forbrugersegmentet og skaber den antagelse, at alle vil acceptere den samme grad af service og sikkerhed. Den antagelse holder bare ikke for store selskaber."

Oversat af Povl D. Rasmussen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere