Artikel top billede

IDC: SaaS-markedet eksploderer de kommende år

IDC forventer, at markedet for software gennem netstikket kommer til at gennemgå en kraftig vækst de kommende år.

Markedet for SaaS, hvor software bliver solgt som en service på nettet, vil de kommende år gennemgå en kraftig vækstbølge ifølge en ny analyse fra IDC.

Således forventer IDC, at omsætningen på SaaS-produkter vil stige fra 75 milliarder kroner i 2009 til over 233 milliarder kroner i 2014, skriver IDG News Service.

Samtidig forventes det, at over 85 procent af de nye leverandører vil fokusere på SaaS-tjenester.

Ændret betalingsform

Udover, at SaaS er en anderledes måde at køre programmer på, er det også markant anderledes på betalingsfronten, hvor kunderne typisk betaler via et abonnement i stedet for at købe et software-produkt én gang.

Derfor forventer IDC også, at omsætningen på almindeligt solgte programmer allerede i år vil falde over med 40 milliarder kroner.

Grunden til, at virksomhederne i større grad vælger SaaS-løsninger, er, at det er hurtigere at implementere, de undgår at skulle købe og vedligeholde hardware såsom servere, og det er nemmere at opgradere.

Når det gælder brugen af SaaS, har amerikanerne indtil videre ført an med en andel på cirka 74 procent af det samlede SaaS-marked, men i 2014 forventes USA's andel at være reduceret til 54 procent.

Pas på dine data

Der er dog nogle klare overvejelser, der skal tages op, inden virksomheder kaster sig ud i brug af SaaS-løsninger.

Blandt andet har analyse-firmaet Altimeter Group lavet en rapport, der belyser nogle af faldgrupperne på SaaS-området, skriver IDG News Service.

For det første skal virksomheder sørge for, at de ejer og har uhindret adgang til deres egne data.

En anden fare kan være uforudsete omkostninger for ekstra data-lagring. Blandt andet står der i rapporten:

"SaaS klienter finder ofte ud af, at det, der er sat af til lagring, ikke er nok i forhold til, hvad de reelt skal bruge. De er så afhængige af produktet og med tiden kan køb af ekstra lagring blive den største omkostning."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere