Artikel top billede

Kæmpe DDoS-angreb mod USA opklares næppe

Det var voldsom kost, da en række oversvømmelses-angreb sidste sommer ramte amerikanske og sydkoreanske websider. Og det bliver næppe opklaret, hvem der stod bag.

Et botnet bestående af op imod 60.000 inficerede computere tyngede sidste sommer regerings-websider i USA og Sydkorea.

I USA gik det blandt andet ud over Finansministeriet, Secret Service, Det Hvide Hus, Forsvarsministeriet, New York Stock Exchange og Nasdaq.

Der var i forbindelse med angrebene rygter om, at Nordkorea stod bag, fordi netop USA og Sydkorea ville være oplagte mål.

I dag er de fleste eksperter dog enige om, at det ikke var Nordkorea, der stod bag, og at der i øvrigt ikke var tale om egentlig cyber-krig begået af en bestemt nation med det formål at skade en anden.

"Det er cirka lige så skræmmende, som når nogen kører rundt om boligblokken og bruger hornet meget," lyder det fra James Lewis, sikkerhedsekspert og medlem af "Center for Strategic and International Studies" i USA.

"En masse mennesker kunne have gjort det, og det efterlader ikke mange spor af deres identitet," siger han i et interview til nyhedsbureauet AP.

Don Jackson, direktør i sikkerhedsfirmaet SecureWorks i Atlanta, er enig i, at det er umuligt at opklare, hvem der stod bag.

"Det er et dødt spor, hvad angår hvem der gjorde det. Længere er vi aldrig nået," siger han.

Behov for et bedre cyber-forsvar

Selvom skaderne af DDoS-angrebet (distributed denial of service) var begrænsede, konkluderede en rapport siden hen, at cyber-krige er en ubehagelig del af vores fremtid, og at man er nødt til at få bedre styr på et egentlig cyber-forsvar.

"Vi har i bedste fald få år til at få vores forsvar på plads, til at bygge robusthed og udholdenhed ind i netværk og infrastruktur, og til at modernisere vores love, så de mulighed fyldestgørende sikkerhed," lød det blandt andet i rapporten.

Den amerikanske rapport, konkluderede, at egentlige cyber-krige ikke er lige om hjørnet, men at det nuværende cyber-forsvar i USA ikke vil kunne modstå en sofistikeret modstander, hvis eller når en sådan angriber.

Tidligere på året konkluderede en engelsk rapport også, at organisationer som EU og NATO slet ikke samarbejder nok om at styrke forsvaret mod cyber-angreb.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere