Artikel top billede

Langt, langt væk med mainframen i tankerne

Vi har talt med 10 it-ansvarlige om, hvilke opgaver de skal i gang med efter ferien, om de vigtigste teknologier og om krisens efterveer. I dag er det Carsten Nørgaard fra VP Securities, der svarer.

Carsten Nørgaard,
It-direktør, VP Securities

Hvad skal du bruge sommerferien til at tænke over
- rent professionelt?

"Om vi kan gøre tingene smartere. Outsourcing er kun en del af det - måske endda en relativt lille del. Vi er en traditionel mainframe-organisation og har været det i 28 år. Der ligger nok mange ting på "hosten", som ligger der af traditionelle årsager. Der er en del lavt hængende frugter der."

Hvilken større opgave bliver den første, du tager fat på, når du kommer tilbage fra din sommerferie?

"It-mæssigt vil det være at få plukket disse lavt hængende frugter."

Hvordan sørger du for, at it-opgaverne bliver løst, mens
it-afdelingen afvikler sommerferie?

"I ledelsen har vi delt tjansen mellem os. Vi har lavet en bemandingsplan og sikrer, at kompetencerne er til stede."

Hvordan følger du med i arbejdsrelaterede emner,
mens du holder sommerferie?

"Jeg følger ikke med i arbejdsrelaterede emner - kun meget, meget kritiske ting. Du bliver nødt til at koble fra, ellers brænder du ud. Jeg skal lade op igen."

Hvilke overordnede it-dagsordner regner du for vigtigst
netop nu?

"Sikker og stabil drift. Det knokler vi med fra morgen til aften herude. Da it er produktionen i VP Securities, er der også sat penge af i budgettet til at fokusere på sikker og stabil drift. Cloud har vi ingen planer om, hvis det er det, du vil spørge om. Det kommer, når det kommer, og så kigger vi også på det."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere