25. marts 2014 - 10:37 Der er 1 løsning

Styring af horisontal scrollbar

HEJ,

I en table (table0) (faktisk et Gantt-kort) har jeg oprettet 2 kolonner.

Kolonne 1 (table1) er fast og repræsenterer MANDAG - SØNDAG i uge N .

Kolonne 2 (tabel 2) er scrollbar og dækker tidsrummet fra 08:00 - 24:00 (alle dage). TIdsrummet er opdelt i segmenter af 15 minutter (08:00 - 08:15, 08:15 - 08:30, ----- til 23:45 - 24:00).

Det giver 65 segmenter.

Disse 65 segmenter overskrider LANGT skærmens X-vidde og derfor har jeg indsat en horisontal scroll-bar til at styre visningen.  Ingen problemer her.

Flytter jeg scroll-delen (hvad hedder denne del egentlig ?) i scrollbaren fysisk (med musen) kommer jeg til den kolonne jeg ønsker. Heller ikke noget her.

Men det jeg ønsker er, at jeg kan styre dette fra 2 BUTTONS (flyt-til venstre og flyt til højre-  hhv. og at klokkeslettet på dagen justerer positionen af denne scrolle-dims (?) , således at den aktuelle kolonne vises som kolonne 2 fra venstre. (Kolonne 1 på skærmen vil da være den far 15 minutter før).

Jeg ved jeg skal bruge "moveBy(dx,dy) " dx = forskydn i horis. retning, dy = tilsvarende for vertical positionering. - 

(og holder styr på posistionen !)

Har prøvet forskellige mulighede med moveBy - men får fejlen(e) at elementet er NULL eller ikke eksisterende ved buttons

eks: onclick ="gantkort. table2. moveBy(15,0);" 

og når jeg prøver at inkludere tids-funktionerne i JS får jeg jeg ved ikke hvor mange fejlmeddelelser..  At det er mig er der ingen tvivl om, men hvordan kommer jeg videre ....?

KRISTIAN
28. marts 2014 - 09:35 #1
fandt en anden løsning ..

KR
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester