hmm, hvad jeg kan se, står der til sidst på opskrifterne, hvor meget der er i. Håber det er, det du søger :-)
Synes godt om
Slettet bruger
24. februar 2011 - 21:30#3
Ja du er nød til at læse deklarationerne - og forstå. For hvis du f.eks ikke ved meget om fedt, så slå det op på nettet, for fedt er ikke et fedt. Og man kan ikke slanke sig ved at undgå fedt (olier). Det er der mange undersøgelser som viser. Man får bare mangel på A, D og E vitaminer. Dog hvis man indtager en form for olie - solsikke, oliven eller anden olie, sammen med sukker, så feder det. Så man skal ikke indtage sin fiskeolie eller bedre hørfrøolie sammen med sukker. Hvis det ellers er noget som interesserer dig:)
i dk er det op til private/firmaer at indsamle data - du kan lave en hurtig genvej via USA http://www.ars.usda.gov/Services/docs.htm?docid=8964 der er en meget stor database med næsten alle relevante data (fx kylling m/u skind) og de vigtigste vitaminer med.
Det meste indpakningspapir er blank bagpaa, saa du faar ikke noget af at laese bag paa indpakningspapiret. Men der bestaar da tabeller med indhold af protein, kulhydrater, og fedtstoffer. Du skal google paa nutrition tables og lignende. Et bud er her: http://www.the-fitness-motivator.com/nutritional-data.html
Synes godt om
Slettet bruger
24. februar 2011 - 21:50#6
Der er en nogenlunde god deklaration på de fleste varer. Men det er et problem, at enkelte producenter skriver "vegetabilsk fedt" for det siger ikke andet end at det ikke er animalsk. Vegetabilsk fedt fra f.eks kokos er direkte usundt. Jeg køber ikke produkter, som ikke har en bedre deklaration. Ja man kan godt få at se, hvad der er af næringsstoffer i æbler, bananer, æg osv. men det siger ikke noget om næringsindholdet i færdiglavede fødevarer. Man er nød til at læse deklarationen.
hejmeddig21 .. ja det er sådan noget jeg mere :) men jeg vil gerne selv regn ud på de opskrifter jeg skriver ind i min databasen :)
turn2go .. ja ved godt det med alle de forskille fedtstoffer, arbejder som kok til hverdag :) men kunne godt tænke mig at vide om der er en måde at regn ud på med fedt procenter proteiner i maden,
men det er vel hvis der er 1 dl oliven olie i maden, og du bruger 20 dl væske i en suppe så har du jo 5 % umætte fedt syre.. men det vil krave en stor regnestyk. hvis man skal regn alt ud :)
Synes godt om
Slettet bruger
24. februar 2011 - 22:09#8
Jeg kan ikke påstå jeg er skrap til regning, men det må vel være sådan, at i suppen, de 21 dl. er det kun olivenolien som tæller. Og 1 dl. olivenolie indeholder ca. mættede fedtsyre 14 gr. monoumættede 73 flerumættede 09 Hvilket så er fedtdeklarationen på den suppe.
kokkens, du fik hjaelp til dette spoergsmaal og dem du bad om svar har oprettet svar i #10 og #14. Lukker du saa spoergsmaalet? For god ordens skyld og saa spoergsmaalet ikke laengere staar som aabent i min liste af indlaeg. Yderligere faar du saa betalt din gaeld til dem du lovede points. Please.
man kan ikke altid regne med databaserne eftersom mange produkter adskiller sig meget. Hytteost eksempelvis - kan variere i protein med - fra ca 14 gram til 20 gram pr 100. Det sikreste er at se på bagsiden
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.