Avatar billede gipa Nybegynder
09. juni 2010 - 13:27 Der er 2 kommentarer

Redirect af query-url til fast url? htaccess?

Hej

Jeg har ændret på siderne på et website, og har brug for at redirecte de gamle sider til de nye.

Desværre har de gamle sider en query-url, eks. www.domain.dk/index.php?p=menu&id=17 - og det giver mig problemer med .htaccess...

Nogen, der ved, hvordan jeg får eks.:
www.domain.dk/index.php?p=menu&id=17
til at pege på:
www.domain.dk/om-os?

Jeg er frisk på kreative løsninger, hvis det ikke kan gøres med htaccess. Det er ganske få sider, så pyt med om det er meget manuelt...

Håber at nogen kan hjælpe?  :o)



:o)  Rie
Avatar billede larsmeyer Nybegynder
09. juni 2010 - 18:35 #1
Nu er jeg ikke ekspert i htaccess redirects, da jeg primært er .NET / ASP mand, men såvidt jeg ved burde du kunne smide følgende i din .htaccess fil:

redirect 301 /old/old.htm http://www.you.com/new.htm

hvor /old/old.htm er din gamle url, dvs. /index.php?p=menu&id=17  (undlad at skrive domænenavnet), og hvor http://www.you.com/new.htm er den nye url, dvs. i dit tilfælde http://www.domain.dk/om-os?

Du kan ihvertfald prøve det af, og efterfølgende teste/checke om det gøres korrekt med en 301-redirect header, hvilket du kan tjekke et gratis http status checker tool, som du kan finde et link til her: http://www.intramedia.dk/gratis-seo-vaerktoej.aspx
Avatar billede gipa Nybegynder
09. juni 2010 - 18:46 #2
Det har jeg prøvet, men det virker desværre ikke.
Problemet ligger åbenbart i at urls med ? ikke kan redirectes på den "normale" måde... Så jeg håber lidt at nogen kender et godt trick til at komme udenom det problem.  ;o)

Men tak for forsøget!  :o)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester