02. juli 2007 - 12:26Der er
40 kommentarer og 3 løsninger
Comodo VS Kerio ?
Hej,
Jeg har netop fået øje på Comodo Firewall, og vil nu gerne vide hvad folk synes om hhv. Comodo Firewall og Kerio.
Vil gerne have sammenligning på forskellige områder: - Ganske enkelt, hvad foretrækker folk/du? - Hvor effektive er de? - Beskytter de lige godt indgående/udgående? - Hvor lette er de at konfigurere? - Hvor mange muligheder har de hver især (kender Kerio) ? Her mener jeg bl.a. mulighed for oprettelse af regler. - Hvilke features har de i forhold til hinanden? - Hvordan er stabiliteten? Evt. flere synspunkter hvis I kan komme i tanker om noget.
Det er mit indtryk at Comodo er et af de bedste firewallprodukter der findes (også bedre end Kerio), ud fra de firewall-tests jeg har læst. Jeg bruger det selv og synes at det virker udmærket. I starten spørger det ofte mht. tilladelser, men spørger så efterhånden mindre.
Jeg synes at Comodo er relativt let at konfigurere og der er rig mulighed for at opstille regler og ændre på eksisterende regler. Stabilitetsmæssigt har jeg ingen problemer haft med Comodo.
kerio har jo kun winroute firewall nu, og der synes jeg helt klart at ipcop med dansgaurdian add-on´t er klart bedre, og er tilmed gratis (og en komplet install af ipcop, kan gøres på under 5 min), men kræver sin egen maskine. (jeg brugte selv kwf tidligere, men ipcop er imho meget bedre)
Jeg har ingen kompatibilitetsproblemer haft mht. til de antivirusprogrammer jeg har brugt sammen med Comodo (eller Kerio for den sags skyld). Jeg har dog ikke prøvet med Avast, men kan ikke forestille mig at det ville være et problem.
Kerio har bl.a. mulighed for at kontrollere adgang til cookies og referers for websites, kan Comodo det? Hvad med det de kalder NIPS og HIPS? Og dermed også overvåger hvis andre programmer forsøger at hvad hedder det, hijacke en anden fil? - At ændre indholdet i andre filer, bryde ind? Kan Comodo det ?
Som svar på ovenstående.. NEJ det er den der bruger mindst!! ~10mb ram.. Comodo er nok den bedste der findes, der er en beta version af v3 ude og der er forbedret mange ting, har ikke oplevet en firewall der er bedre beskyttende end den, den vinder også alle test - stort set da ;)
Mht. cookies og referers mv. er det meget specifikke spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan svare på. Du kan evt. finde svar herpå i Comodos dokumentation. Mht. systemressourcer sluger Comodo ikke mærkbart meget RAM eller CPU.
"We do not think there might be a worse personal firewall from the security point of view than Kerio Personal Firewall 4.3.246. We strongly recommend all its users to change the personal firewall."
Erfaringsmæssigt er der dog ingen firewall, hvis udgående beskyttelse er god nok. Hvis et malware program vil sende oplysninger ud af maskinen, er der mange måder de kan omgå firewalls på, så jeg mener at den funktion efterhånden er overflødig.
Comodo har dog noget avanceret procesbeskyttelse, som kan støtte andre sikkerheds programmer, og derfor mener jeg at den er det bedste valg i øjeblikket.
Tror den siger alt det du ønsker.. Comodo Firewall Pro 2.4.18.184FREE 9475 Excellent(NY udgave v.3 - bedre ;D) Sunbelt Personal Firewall 4.5.916 5200 Poor(skulle være i en ny udgave der beskytter mod mere.
Der står i manual: Monitor DLL injections: Detects if an application loads a dynamic link library into process space of another application. Forces the Firewall to monitor common DLL injections techniques used by viruses.
Så det må den vel have - anti code injection.
v3 er beta ? - er den sikker? - hvor er den bedre ?
Kerio har et såkaldt HIPS i betalingsversionen. Det dækker dog kun over dll injection og bufferoverflow beskyttelse. Comodo bryster sig ikke af HIPS endnu, men de funktioner den har nu, findes også i diverse HIPS, og er efter min opfattelse bedre end end Kerios "HIPS"
Ja, DSA er lavet til at kunne gå i spænd med andre firewalls. Den vil blive registreret af sikkerhedscenteret sammen med den anden, og Windows vil fortælle at to firewalls er en dårlig ide, men det betyder ikke noget mht DSA
Hmm, lige et par tips om DSA: Den har en dll fil, der som en del af programmets egenbeskyttelse, er skjult med rootkit teknik, og den kan måske derfor blive opfattet som "ondsindet", af rootkitscannere. En anden ting, er at du ikke kan lukke DSA i joblisten, hvilket også er en del af egenbeskyttelsen. Det kan være et problem i tilfælde af et chrash
Jeg tillader mig at lukke her. Både fordi der er gået nogen tid efterhånden, og så fordi screem_brilles kommentar egentlig ikke direkte svarede på spørgsmålet. Det gav ikke en vurdering af Comodo VS Kerio.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.