Avatar billede pagh Nybegynder
28. maj 2004 - 09:43 Der er 1 kommentar

Backtrace IP`er fra IPtables.

Kan man på en måde automatisk få Linux til at lave en Backtrace på de IP`er der forsøger at trænge igennem firewallen, og så melde ud om de stammer fra DK?

Jeg kører med fedora.

Jeg er ikke så meget inde i det, jeg blev bare spurgt om det var muligt....øhhh, og hvad gør man så...?  :-)

MVH
Michael Pagh
Avatar billede strych9 Praktikant
28. maj 2004 - 11:54 #1
Så siger du at iptables har et target der hedder LOG, og at den altså dermed kan sættes til at logge forskellige pakker på forskellige punkter i kæden. Feks kan en pakke logges umiddelbart før den går til BLOCK target.
Til at melde om en pakke stammer fra DK kan man så skrive en log parser eventuelt. Den kan laves med bash script eller eventuelt perl regular expressions som snupper ip, benytter "whois" kommandoen på det, og parser output igen.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester