joh - det skulle da nok kunne lade sig gøre. Jeg har nogle færdige ting der godt kunne overtages direkte, men det er jo ikke sikkert det passer jeres behov - men ellers skulle det da nok kunne lade sig gøre at lave noget.
eneste krav er at vi kan rette design og at det kan opdateres med nye sider billeder - links m.m - og det grafisk er til at lave hamrende flot :0) Send gerne link på hvad i har lavet !
denn.dk : der er desværre ikke nogen tilgængelige demologins .. men systemet kører i forskellige udgaver på en del sites ... det største af dem (mit eget magasin) er desværre bare lige nede til service for tiden ...
jeg har både et liggende i ASP og PHP .. men lige det med at give koden ud og lade folk ændre som de lyster og evt bruge til videresalg er jeg ikke så vild med ...
som opfølgning til mit tidligere indlæg - jeg har ikke noget færdigt system til direkte ændringer af design og opsætning.. kun systemer til at ændre på indhold på sitet når opsætning og design er klaret rent kodemæssigt.
Du skal stadig være velkommen til at kontakte mig hvis du vil høre nærmere om hvad jeg kan tilbyde, samt se hvad mine systemer er blevet brugt til - men ellers bare held og lykke med med det du vælger :)
Jeg har udviklet et system i ASP og XML/XSL. Designet styres via templates, som kan rettes direkte via administrationen. Dette gælder dog ikke menuen, men her har man rettighed til at uploade xsl-filer, så man også selv kan styre menuen. Send en mail til fagerholt@ofir.dk (alle er velkomne) så sender jeg oplysninger om et demosite. Det er bedre at prøve selv, end at jeg kommer med en feature-liste
hvis du ikke er overvældet af de mange henvendelser, må du også gerne droppe mig en mail. du svarede ikke på mit spørgsmål, men ud fra de andre posteringer formoder jeg at systemet gerne må være programmeret i php.
til webexp > asp og php er prgrammeringssprog. cms er et buzzword, der betyder noget a la "system, der tillader et almindligt menneske at opdatere et website". cms er altså snarere et koncept - et begreb på linie med tegneprogram, skriveprogram, operativsystem etc. derfor findes der mange cms-systemer, og de findes til alle tænkelige sprog (ihvertfald både php og asp). desuden er det så bred en betegnelse, at forskellige folk lægger forskellige ting i det. håber det gjorde dig lidt mindre forvirret.
du må i øvrigt også hjertens gerne henvende dig, hvis du er interesseret i at få mere info, priser mv.
Hej igen Tak for henvendelsen, men vi har begrænset os til at søge asp løsninger ,da vi er på forkant med serverproblemer og lign. når det gælder asp !
PHP er ikke et programmerings sprog, men et scripting sprog.
ASP er ingen af delene. Det er et server-framework under hvilket, man kan skrive i tre forskellige script sprog: JScript, VBScript og Perl ... sidstnævnte er dog ikke med i standard-installationen, men kan meget let tilføjes.
CMS står for 'Content Management System'. Da websites er vidt forskellige af natur, er værktøjet til at vedligeholde deres indhold det naturligvis også. Der eksisterer halvanden ocean af CMS'er (stort set ét for hver ASP/PHP-koder over 14 år) - og der er flere af dem, der (næsten) virker ;o)
De fleste bygger udelukkende på database-generering, hvilket ikke er synderlig godt performende på større sites. Ikke mindst fordi, de meget ofte er skrevet med ualmindelig grådige database-kald. Det betyder ikke så meget ved små og få sider - men forventer man mange brugere, skal man kikke sig meget godt for, inden man køber.
En rigtig god ting er, hvis systemet casher filerne fysisk på serveren. Der er ingen grund til at hente sider i en database, hvis ikke informationerne konstant opdateres. Det sænker performance stærkt - og gavner ikke nogen. Den slags systemer er der dog lidt længere imellem - og koster ofte en hel del mere ... bl.a. fordi det er professionelle kodere og programmører, der står bag.
uden at ville kaste mig ud i en etymologisk armlægningsdyst, vil jeg dog alligevel pointere - jeg vil mene at "fortolkede programmeringssprog" (synonym for "scriptsprog") er en delmængde af begrebet "programmeringssprog".
jeg har aldrig forsøgt mig med asp, så jeg ved selvsagt ikke meget om dette. det kommer noget bag på mig at asp programmeres i jscript/vbscript - så blev jeg så meget klogere.
jeg kan kun nikke anerkendende til resten af din postering.
Der skelnes mellem 'programmør' og 'koder' - samt mellem 'programmerings sprog' og 'script sprog'.
"fortolkede programmeringssprog" er ikke et synonym for script sprog - og den med delmængden er også helt forkert :)
Et programmerings sprog kompileres - det kan et script sprog ikke (og der er masser af andre væsentlige forskelle). Et script sprog (f.eks. PHP) er implementeret på serveren via et programmerings sprog (f.eks. C++).
ASP-platformen programmeres ganske rigtigt - men ikke i hverken VBS eller JScript. ASP er som sagt et framework, hvorunder der kan scriptes i VBS og/eller JScript (eller for den sags skyld i Perl).
ASP programmeres derimod i et programmerings sprog. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg faktisk ikke ved hvilket ... men det kunne meget vel være C, C++ eller MS' eget VBA. Det kunne teoretisk også være Java - men det tror jeg af 'politiske' grunde ikke, det er.
Forskellen på begreberne er meget væsentlig - selvom der blandt folk uden programmerings-uddannelse sjældent skelnes så hårdt. Selvom rigtig mange kan scripte, er den grundlæggende viden om programmering/scripting ofte meget begrænset :) /mvh
det var heller ikke opfattet som såddan, men jeg mener nu at din sondring er forkert. du sætter lighedstegn mellem programmeringssprog og "oversat sprog" (eller på engelsk - compiled). selv oversatte sprog beror oftest på nogen grad af fortolkning, idét interaktionen med operativsystemet på mange måder fungerer på denne måde.
bortset fra den tekniske forskel, er der ingen principiel forskel på om et sprog er oversat eller fortolket. faktisk er der principielt ikke nogen grund til at et fortolket sprog ikke kan oversættes. der findes eksempelvis (intermistiske) java-compilere rundt om, der oversætter java's bytekode (en form for fortolket sprog) til binær (windows eksekvérbar) kode.
Bortset fra, der sneg sig 'kan' ud i sætningen 'Et programmerings sprog kompileres ...', så er script sprog og programmerings sprog stadig to vidt forskellige ting.
Hvordan de to fænomener 'generelt' omtales, gør ikke nogen forskel. Der er formodentlig mange hundrede gange flere uuddannede programmører/scriptere end uddannede - og derfor bliver der sagt utrolig meget vrøvl. Det bliver sludderet ikke rigtigt af :) /mvh
det er på kanten af ordkløveri, men jeg mener bestemt du tager fejl ole. programmeringssprog kan underdeles i to former : fortolkede og oversatte. førstnævnte omtales ofte som scriptsprog, mens sidstnævnte som regel blot kaldes for programmeringssprog. eller for nu at blive i fagjargon - programmeringssprog er superklassen, hvorfra to typer arver - fortolkede og oversatte. jeg finder et bog jeg kan citere fra når jeg kommer hjem ...
Har du prøvet søgningen? Derudover kan du tage en tur hos f.eks. Gad's Boghandel ... de har en masse gode bøger om emnet. Jeg udelukker ikke, du kan finde en bog eller to, der påstår noget andet - men de er i så tilfælde ikke udtryk for den koncensus, der ellers hersker på området :) /mvh
Selvom knallerten oprindelig udspringer af cyklen - og dengang hed 'en cykel med hjælpemotor' - er det to helt forskellige ting. Der er f.eks. f...... til forskel på at blive kørt ned af den ene eller den anden - og forskellen handler ikke om ordkløveri ;o)
#What programming languages can I use to program the Microsoft Agent control? # #Microsoft Agent should be supportable from any language that supports the #ActiveX interface. It includes code samples for Visual Basic, VBScript, #JScript, C/C++, and Java.
*LooL* Arne >> Vil du prøve at bilde mig ind, du _kun_ har trykket på Link 7? Du har slet ikke klikket på andre - og læst noget andet ...?!?? ;o)
Er du af den opfattelse, at hvad der står på MS' sider er korrekt? MS' sider er fyldt med fejl, vrøvl og sludder ... det er en af de dårligst bevarede hemmeligheder i branchen.
Prøv nu at kikke lidt på de andre links - og varier søgningen en smule, så du får endnu flere links, du kan kikke på :) /mvh
et tilfældig søgning på google kan vel næppe bruges som bevisførelse i nogen som helst sammenhæng. for det første må man stille sig skeptisk over for troværdighedsværdien (som du selv er inde på med ms), for det andet afhænger svaret man får i høj grad af hvilket spørgsmål man stiller. prøv eksempelvis første resultat fra denne søgning : http://www.google.com/search?q=oversat+fortolket&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=da&btnG=Google-s%C3%B8gning&lr=
som det i ovenstående pointeres, er det problematisk overhovedet at skelne mellem oversatte og fortolkede sprog. det skyldes at alle sprog i sidste instans bliver fortolket på et eller andet niveau - selv maskinkode fortolkes som såddan af mikroprocessoren, idét virtuelle instruktioner omsættes til elektrisk spænding. denne artikel forklarer det ganske godt : http://www.oche.de/~akupries/ics_lang.html
jeg ved ikke hvilken skole du har gået på, siden du til stadighed bringer uddannelse på banen - implicit som værende bedre end autodidakt lærdom. jeg mener bestemt at begrebet programmeringssprog må kunne rumme såvel oversatte som fortolkede sprog. hvis du indskrænker begrebet til kun at omfatte førstnævnte, hvilket begreb vil du så bruge for at omfatte den samlede mængde ?
jeg kunne desværre ikke finde nogle bøger i min reol, der direkte beskæftiger sig med at udredde terminologien, men jeg har dog fundet følgende citat fra professor A.S.Tannenbaum's bog "Structured Computer Organization" (s.7 m.) :
"Level 5 consists of languages designed to be used by application programmers with problems to solve. Such languages are called high-level languages. Literallly hundreds of different ones exists. A few of the better known ones are BASIC, C, COBOL, FORTRAN, LISP, Modula 2, and Pascal. Programs written in these languages are generally translated to level 3 or level 4 by translators known as compilers, although occasionally they are interpreted instead."
Jeg forudsætter at "application programmers" kan oversættes med "programmør", mens "language" i dette afsnit kan oversættes med "(programmerings)sprog".
nu har ole også selv nævnt perl; traditionelt så er det sådan at når man skal udføre et perl-script, så bliver scriptet fortolket og der bygges de sematiske træer (i.e. skridtet før mellemkode generereringen) og så bliver programmet udført fra det semantiske træ i hukommelsen af computeren. I næste version af perl (ver 6) er det så meningen at man kan bede fortolkeren smide mellemkoden ud i en fil - lidt ala javas bytekode. Men i perl5 er der kun tale om fortolkning, men altså med en række skridt i retning af at oversætte programmet... og langt om længe - min pointe - man kan ikke skelne så skarpt mellem "programmeringssprog" og "scriptsprog".
Arne >> Første trin i ethvert menneskes uddannelse, plejer at være at lære at læse. Intet sted har jeg nævnt ét eneste ord om min egen uddannelse - blot at mangel på uddannelse på området, desværre afstedkommer en masse myter og vrøvl. Det troede jeg egentlig ikke kunne afføde en diskussion.
Derudover er et kendetegn ved vores samtid netop, at uddannelse er noget, man ikke afslutter, når man har fået et job ... tværtimod.
Sluttelig finder jeg det også lidt interessant, at man skal belæres om arrogance af netop dig - men én har du helt sikkert fået rigtigt fat i: Du kommer til at leve med mig, som jeg er - og jeg med dig.
Én ting er at diskutere i en voksen, afballanceret og ordentlig tone, men dit niveau, er ikke noget, jeg føler mig overvældende inspireret til at fortsætte samtalen på. Uddannelse er desværre ikke synonymt med dannelse.
åhja - og på vejne af mig selv, olebole og de andre bidragsydere, vil jeg gerne undskylde at vi har brugt dit spørgsmål til at føre en diskussion, der intet har med spørgsmålet at gøre.
Et OS CMS projekt, som rent faktisk har fået kæmpe ros..senest anmeldelse jeg så var i PROSA, hvor de var ret imponeret over hvor omfattende et gratis CMS system kunne være...
Pressen skriver: "As Open Source system Typo3 is clearly on the road into the professional league"
"Typo3 has no need to hide behind its expensive competitors backs. All functions needed for large dynamic websites are available out of the box, further functionality can be integrated with little effort thanks to PHP. "
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.