3) Kunne endelig godt tænke mig at høre jeres forslag til hvilke bundkort, cpu samt ram jeg skal købe. Jeres forslag må meget gerne være understøttet af tests og sammenligninger. Det skal siges at jeg ikke er interesseret i det absolutte bedste, men måske det lige under, som jo mange gange også er væsentligt billigere.
Point vil blive fordelt ligelidt mellem de 3 spørgsmål, og vil blive uddelt efter min egen diktatoriske meninger, så er det sagt ;-)
1. Form faktor ATX har altid stikkene placeret samlet Hvis kabinet og bundkort er ATX, vil de passe sammen. 2. På www.edbpriser.dk er der en god beskrivelse af udstyret på de forskellige kort 3. Personlig foretrækker jeg Asus bundkort f.eks A7v333 med AMD CPU f.eks XP2100 TB. RAM'en bør være Samsung, den klarer sig næsten altid bedst i test.
Jeg står selv over for at købe nyt og jeg har valgt Gigabyte GA-SINXP1394 og en P4 3,066HT CPU. Egentlig ville jeg gerne vente en lille måned, da Intel har nye modeller på trapperne, som får de gamle til at falde i pris. Desværre er mit udstyr brændt af, hvorfor jeg er tvunget til opgradering og så kan man jo ligeså godt få det bedste :) Generelt: AMD system: Nforce2 og så med de fatures, som passer til dine behov. Intel: E7205 eller SIS655 bundkort og samme som ovenfor.
Jeg foretrækker P4, fordi jeg føler, at Intel har fat i noget af det rigtige med deres hyperthreading teknologi, som inddeler CPU'en i to logiske enheder, som kan eksekvere en proces hver, dvs. to processer i CPU'en på samme tid. Dette er optimalt i en verden, hvor Windows har ret mange services kørende i baggrunden og brugeren selv har flere programmer åbne. CPU'er uden HT er opbygget på en måde, så de kun er i stand til at eksekvere en proces af gangen. I fremtiden og til dels allerede nu er det CPU'en evne til at skifte processer ind og ud af eksekveringstilstand, som er kritisk for systemet ydelse.
Eller sagt med andre ord: Du kan have en CPU på 3 GHz, som løber fra en CPU på langt flere GHz, fordi den første CPU er i stand til at få flere processer igennem systemet. Min pointe er at taktfrekvensen på CPU'en ikke længere er så vigtig for brugerens opfattelse af, hvor godt en computer kører.
mufoxe > Det er vigtigt at bemærke at HT også kan gøre maskinen langsommere. Toms Hardware har kørt en række tests med og uden HT, og det viste sig at nogle ting kører bedst med HT slået fra.
arnvig > Jeg har faktisk selv at ASUS board i en af mine maskiner. Men jeg har på det sidste ser for mange problemer med ASUS kort, specielt A7V333.
Kunze: Hvilke problemer ? Jeg har et A7V333 kørende uden problemer, dog med tendens til ustabilitet hvis kabinettemperaturen kommer over 40 grader. Til gengæld er det nemt at OC.
På nuværende tidspunkt har jeg en Ahtlon 1 GHz, men har ikke ingen præferencer overfor hverken Intel eller AMD. Dog kan jeg sige at jeg ikke føler mig helt sikker på den nye tendens fra AMD, hvor man siger 3000+ til en 2400 cpu. Måske køre den som en 3000'er, men stadigvæk har jeg lidt lysten til at råbe "falsk markedsføring". Men i bund og grund er jeg ligeglad om det er AMD eller Intel, bare det virker, til lidt af det hele (spil, programmering, billedbehandling, osv.)
edbpriser er ikke lige det jeg søger. Jeg vil gerne undgår alle disse klik frem og tilbage for at se på de forskellige bundkort. Det skal være lige lige som når Alt Om Data f.eks. tester bundkort, så har de altid til sidst en oversigt over de tekniske specifikationer.
Jeg har selv kigget lidt på HT, men er det ikke kun Intels 3 GHz, som kan køre med det ?
Jeg kan se I er flere som anbefaler Samsung RAM, er de generelt bedre end andre mærker, har f.eks. altid troet at Kingston var noget af det bedste ?
H<r nu fundet edbpriser' bundkort-guide, her er der en oversigt over de forskellige chipsæt. De første point er derfor arnvig, for svaret på spørgsmål 2.
arnvig > Med A7V333 har jeg haft følgende problemer: Det bliver ekstremt ustabilt når det benyttes med et ASUS grafikkort Asus "Anti-Burn"-teknologi virker ikke optimalt Det viser ikke blæserhastighed korrekt Dog er det godt til overclocking.
lsskaarup > Kingston har altid været kendt for kvalitet, og det er de stadig. Det er ekstremt små forskelle der er på Samsung og Kingston i diverse tests. Hvis du vælger Intel skal du gå efter "Intel 850E" som chipset. Ellers "Nvidia Nforce 2"
Jeg kunne godt tænke mig hyperthreading teknologien, men er det endnu ikke kun intels 3.06 GHz, som understøtter det. Jeg synes den endnu er lidt for pebret. Jeg tror godt jeg kunne nøjes med 2,5 eller 2,6.
Det slog mig, for at kunne undnytte hyperthreading, kræver det selvfølgelig at bundkort, bios og programmel understøtter det, men gøre Win XP egentlig det.
Jeg hælder nok mest pt til disse bundkort. Og imellem disse mest til dem med IDE133 (GA-8GE667, SL-85MR3-R, MS-655 MAX-FISR, GA-SINXP1394, GA-8SQ800), ved dog ikke om der er så stor hastighedsforskel på IDE100 og IDE133. Det vil også sige at AMD et ude af racet, kunne godt tænke mig at få hyperthreading, men læste at det pt. kun er 3,06 GHz, som understøtter dette, og den er sku' dyr. Findes der ellers bundkort, bios og systemsystemer som understøtter dette, for så vil jeg måske vente lidt til 3,06'eren kommer længere ned i pris ?
Jeg syntes nok, man skulle have en 3 GHz cpu, men jeg har også læst et sted på nettet, at der nu florere rygter om at man måske kan få ned 2,4 GHz cpu'er til at understøtter HT, ved at ændre noget i bios vist nok, men så længere det ikke er komfimeret, tror jeg ikke på det.
Jeg kan nu bedre lide MSIs bundkort da det understøtter IDE133 og DUAL DDR-ram. Hvis jeg bare skal have Intels køler med, er det så In-a-Box, jeg skal købe eller er det den "udenfor en box" ?
Jo tak, og tak for hjælpen. Pointene for de 2 første spørgsmål, går altså så til arnvig, og fordi du hang på så længere forhøjere jeg pointene til dig, fragz
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.