Et lyn-nedslag kortslutter jo alt strømmen i et hus. Eller i en del af et hus. Og så har du jo intet med kredsløbet at gøre. Men jordkablet virker til det samme som dit jordkabel i din el-kedel, kaffemaskine, vaskemaskine, komfur o.s.v da de jo er forbundet til den samme jordstolpe..
..ja hvis jorden ellers ikke ender ude i måleren. Det er en GOD ide at få en trikker til at gå installationen efter..da der tit ikke er videre forbindelse..på den jord , du tror er jord !!!
Falsk trykhed...få dig et jordspyd hvs der er usikkerhed
En el-sikring kan populært sagt ikke mærke forskel på 230 volt gennem en menneskekrop og 230 volt gennem en elpære. Sikringer beskytter ledningerne imod overbelastning, men beskytter ikke en person der får 230 volt igennem sig. Derfor har den stigende brug af elektriske husholdningsapparater gjort det nødvendigt med en "ekstrabeskyttelse" mod elektriske fejl i apparaterne, så de personer der bruger apparaterne ikke får farlige stød.
"Jording" vil sige, at en jordledning forbinder apparatets metaldele til jord. Derved sikres, at en eventuel overgang i apparatet ledes direkte ned i jorden og ikke først finder vej gennem personen der betjener apparatet.
"Nulling" vil sige, at apparatets metaldele er forbundet med en såkaldt nulleder i el-tavlen. Er der overgang i apparatet, vil det medføre; at sikringen i el-tavlen springer og der sker herved en afbrydelse af apparatet. Det er kun i visse elværkers forsyningsnet, at der er nulling tilladt. Det kan være svært at se om man er ekstrabeskyttet gennem jording eller nulling
Man må ikke lave en jording. Årsagen er, at det kræver indgreb i målerrammen. Laver man selv en jording og har HFI relæ får man masser af problemer. Relæet klapper ved en fejlstrøm på 25 mA og det opnås let med ganske få enheder. Altså - rigtig jording skal laves rigtigt.
I nødstilfælde kan man lave en "kunstig" jord, for at få samme potentiale på alle enheder (PC, printer, scanner og lignende). Man laver en fordelerskinne med jordstikkontakter, og forbinder den som om der var jord på. På ledningen mellem fordelerskinnen og lysnettet sættes et støjfilter der er forbundet normalt. Det sørger for at der er samme potentiale på alle enheder. Men det er på ingen måde en erstatning for en jord, så berøringssikkerhedsmæssigt gælder den ikke, men ens interfaces lever længere . Årsagen til at lave en ”kunstig jord” (i mangel på bedre) er dels, at man risikerer at brænde interfaces af når der ikke er en fælles jord og dels, at de PC'er der anvendes i dag har et netfilter der skal kunne støjdæmpe en moderne switchmode strømforsyning. I de fleste tilfælde er der en kondensator fra fase og nul til jord, hvilket bevirker at der ligger 110 v AC mellem PC'ens jordledning (og dermed chassis) og effektiv jord. Derfor er der mange netfiltre fra hvilke man kan trække en større jordstrøm end egentlig tilladt, og derfor er en jording (nulling) at foretrække.
Grinderslev Havde af en eller anden grund ikke set du havde svaret *LOL*
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.