Hør Bob Dylan på toilettet via Bluetooth

Altec Lansing har lånt lidt Bluetooth-ekspertise fra moderselskabet Plantronics og lavet SoundBlade. En Bluetooth-højttaler der kan spille musik i hele huset fra din mobil eller pc. Se her om det fungerer i praksis.

Hør Bob Dylan på toilettet

Altec Lansing har kombineret sin lydekspertise med Bluetooth og skabt SoundBlade, der kan give dig musik i hele hytten fra din mobil.

SoundBlade rummer mange anvendelsemuligheder, og fælles for alle er det smarte i at tage lyden med sig.

Bluetooth-højttaleren fylder ikke meget. SoundBlade er en slank, sort fætter med en tykkelse på kun to centimeter og en vægt på 455 gram.

Test på 80m2

En fod kan klappes ud, så højttaleren kan stå på et bord, og nemt klappes ind igen, så højttaleren er transportabel, uden at den fylder.

Det er forholdsvist let at skabe forbindelse fra mobiltelefonen eller computeren til højttaleren, men regn alligevel ikke med at gøre det i sidste øjeblik, da det kan drille.

Men når først forbindelsen er oprettet, er den - med få undtagelser - stabil. Vi testede højttaleren i en 80 m2 stor lejlighed, hvor der var forbindelse i alle rum og alle hjørner.

Musik på forretningsrejsen eller ferien

Har du hele musiksamlingen liggende på computeren, er det bare med at klikke på ’Play’ og så ellers tage SoundBlade med på toilettet sammen med Politiken søndag formiddag, med på altanen til eftermiddagskaffen, i haven til en aften øl, på børneværelset til sjov med Kaj & Andrea, og i køkkenet når der skal laves mad.

SoundBlade er også oplagt at tage med på ferien, hvor mobilen jo helt sikkert også er med - og måske også den bærbare - eller på forretningsrejsen, hvor lidt afstressende musik på hotelværelset kan være rar efter en dag med mange møder.

Afspiller du musik fra din mobil på højttaleren, og din telefon ligger i stuen, og du har taget SoundBlade med i køkkenet, kan du bare bruge højttaleren som telefon, hvis der kommer et opkald.

Indbygget mikrofon

Med et enkelt tryk på en knap på højttaleren tager du opkaldet og taler og lytter med den indbyggede mikrofon samt selve højttaleren. Når du er færdig, trykker du på knappen igen, og musikken fortsætter automatisk. Det fungerer uden problemer.

SoundBlade har to 2½-tommers højttalere og SRS TruBass.
Højttaleren spiller glimrende, men mulighed for at finjustere lyden mangler. Der har Altec Lansing nok fokuseret mere på selve ideen med højttaleren.

Lille forsinkelse

SoundBlade kan tilsluttes elnettet med den medfølgende strømforsyning. Men det holder ikke i længden, for højttalerens styrke er netop muligheden for at flytte rundt på den og tage den med sig. Så det er nødvendigt at ofre seks AA-batterier.

Der er en lille forsinkelse, når man styrer den fra mobilen eller computeren, men det vænner man sig til, og i længden betyder det ikke noget.

Mens SoundBlade kan betjenes fra mobilen og computeren, fungerer det også omvendt. På højttaleren er der knapper til at pause et nummer, gå videre til næste eller forrige nummer og skrue op og ned. Kun ved afspilning fra iTunes var der problemer med at lade SoundBlade betjene Apples musikbibliotek, mens der ikke var problemer med Windows Media Player.

Ikke undvære musik

I testperioden røg Bluetooth-forbindelsen fra mobilen eller computeren nogle gange (det behøver ikke være SoundBlades skyld), men ikke så mange at det var et problem. Samtidig oplevede vi et par gange lidt skratten fra højttaleren.

Men trods de få fejl står vi stadig tilbage med oplevelsen af en velfungerende og smart højttaler.

Kan du – ligesom denne anmelder – ikke undvære musik, er SoundBlade en rigtig god løsning til at høre musik der, hvor du normalt ikke har mulighed for det – uanset om det er på toilettet eller på ferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere