Officielt: HD DVD er afgået ved døden

Blu-ray har vundet titlen som fremtidens dvd-format. Toshibas HD DVD er knockoutet så godt og grundigt, at formatet er afgået ved døden. Med kun et high definition format på gaden, bliver det nu lettere at være forbruger.

Rygterne har svirret i godt en uge, og nu har Toshiba endelig officielt bekræftet det: HD DVD er død.

Formatet har sammen med Sonys Blu-ray kæmpet en hård kamp om at blive fremtidens dvd-format, når det gælder indhold i high definition.

Men nu er det altså slut. Ifølge en pressemeddelelse fra Toshiba indstilles både udvikling, produktion og markedsføring af HD DVD-afspillere og –optagere.

Toshiba begrunder det med "store ændringer i markedet", og på jævnt dansk kan det oversættes til, at HD DVD er blevet knockoutet fuldkommen af Blu-ray.

Mavepumper og teknisk knockout

Da formatkrigen for alvor brød ud, så kampen ellers ud til at blive jævnbyrdig. Blandt andet Microsoft, Warner, NEC og Intel støttede Toshibas HD DVD-format, mens Sonys Blu-ray havde opbakning fra Panasonic, Dell og Apple.

Men efterhånden forsvandt HD DVD-støtterne hurtigere end medlemsflugten fra Ny Alliance. Toshiba stod næsten alene tilbage, og de to seneste måneder har den japanske gigant fået den ene mavepumper efter den anden.

Den store amerikanske supermarkedskæde Wal-Mart besluttede at stoppe salget af HD DVD-film og valgte udelukkende at satse på Blu-ray-film. Samtidig meldte filmselskabet Warner ud, at det ikke længere vil bruge HD DVD-formatet til sine film. I stedet smides de levende billeder nu på Blu-ray-skiver.

Efter den omgang var Toshiba ikke bare teknisk knockoutet, HD DVD formatet var stendødt. Den seneste uge har Toshiba overvejet, om det var et forsøg værd at genoplive det, men valgte i stedet at begrave formatet.

Det er sjældent, at begravelser er en fornøjelse, men i det her tilfælde har forbrugerne mere grund til at smile end at græde.

Med Blu-ray tilbage som det eneste high defintion dvd-format, så er der ikke så meget at tage fejl af, når fremtidens dvd-skiver skal lejes i Blockbuster eller den nye dvd-optager til stuen skal købes ind.

Ifølge Engadget.com blev der solgt 600.000 HD DVD-afspillere i USA og 300.000 eksterne HD DVD-drev til Xbox 360. På verdensplan blev der solgt lidt over en million HD DVD-afspillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere