Tordagstippet: 3D uden penge eller problemer

Som med så mange andre ting på nettet, behøver man ikke at hive kreditkortet frem for at fremstille 3D-grafik. Der er masser af gratis software, gratis modeller og gratis værktøjer, der bare venter på at blive downloaded. Du finder dem lige her.

Lurer man på at lave noget 3D-grafik, vil en søgning efter 3D-software give kolossale lister med programmer, der alle lover at være det bedste.

Men selvfølgelig har kun de færreste råd til det bedste.

Priserne på produkter som 3dx Max, SoftImage og Maya, blot for at nævne nogle få, svarer til en mindre brugt bil. Det er lidt rigeligt for de flestes softwarebudget.

Men der er også mange såkaldt begynderprogrammer, og nogle af de bedste er tilmed gratis.

DAZ Studio (www.daz3d.com) er eksempelvis et kommercielt stykke software, der bliver givet gratis væk. Ideen med dette stykke 3D-software er nemlig, at man køber indhold i form af modeller og plugins, der kan skabe rigtig flot grafik.

Dette er faktisk meget smart, for så betaler man ikke for en hel masse funktionalitet, man alligevel ikke bruger, men kun for de moduler, man ønsker. Desuden er priserne meget rimelige, så man bliver ikke ruineret.

Hvis det skal være helt gratis

Vil man have den helt store og avancerede løsning, er det Blender (www.blender.org), man skal prøve.

Dette 3D-program kan det hele og bruges af professionelle grafikere, men det har en enkelt ulempe: Brugergrænsefladen er meget kompliceret, og det tager en stor indsats at lære programmet at kende.

Så er indlæringskurven noget fladere med Moonlight 3D (www.moonlight3d.eu/cms/), som stadig kan lave meget flotte bileder, selv om det er forholdsvis let at bruge.

Noget at fylde i programmet

Med et godt 3D-program er det ikke så svært at lave firkanter og kugle og andre geometriske grundformer, men det lidt mere kompliceret af lave en hat eller en Toyota.

Derfor findes der mange websteder på nettet, hvor man kan købe modeller, der kan importeres direkte ind i grafikprogrammet. Nogle steder finder man også gratis 3D-modeller, og et af dem er Quality 3D Models (www.quality3dmodels.com), et andet er Archive 3D (archive3d.net), og der er også mange gratis modeller på The 3D Archive (www.the3darchive.com).

Selvfølgelig kan man ikke altid regne med, at man kan downloade disse modeller i et format, ens 3D-program kan forstå. Så kan det være nødvendigt med et konverteringsprogram, og det kunne eksempelvis være 3D Object Converter, som kender hele 468 filformater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere